Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

14 κόλπα για γονείς που σας λύνουν τα χέρια


Ως γονείς, έχετε γίνει μάστερ στο να ανακαλύπτετε πατέντες για να ελαφρύνετε λίγο το βάρος της καθημερινότητας.
Γι’ αυτό, ξεχωρίσαμε και μεις για σας 14 χρήσιμα κολπάκια που σίγουρα θα σας βοηθήσουν:




1 ) Πιάστε το χυμό απ’ τ’ αυτιά


Στεναχωριέστε να βλέπετε το μικράκι σας να χύνει τον μισό χυμό του απ’ τη χάρτινη συσκευασία πάνω του, στα ρούχα του και στα δικά σας; Μάθετέ του να σηκώνει τα αυτάκια της συσκευασίας και να το κρατάει από εκεί καθώς ρουφάει με το καλαμάκι.

2 ) Το εναλλακτικό μπάνιο για νήπια

Το παιδάκι σας είναι ακόμη πολύ μικρό για να κάνει μπάνιο ολομόναχο στη μπανιέρα; Μήπως δε θέλετε να ξοδέψετε χρήματα σε όλα τα μπανάκια για νήπια που κυκλοφορούν εκεί έξω; Υπάρχει λύση! Το καλάθι για τα άπλυτα! Χρησιμοποιήστε ένα καλάθι μέσα στη γεμάτη με νερό μπανιέρα και λούστε εκεί το παιδάκι σας, παρέα με όλα τα παιχνίδια του που δεν θα μπορούν να ξεγλιστρήσουν από κοντά του.

3 ) Γίνετε νεράιδα των δοντιών

Ο μπόμπιράς σας έχασε το πρώτο του δόντι και του υποσχεθήκατε πως η νεράιδα των δοντιών θα του φέρει χρήματα στον ύπνο του; Λίγη κόλλα και λίγη χρυσόσκονη θα κάνουν τα μαγικά τους! Κολλήστε λίγη χρυσόσκονη σε ένα χαρτονόμισμα ή βάλτε σε ένα μικρό πουγκάκι κέρματα και δέστε το με μια όμορφη πολύχρωμη κορδέλα, πριν το αφήσετε στο δωμάτιό του τη νύχτα. Έτσι το δωράκι θα είναι πιο πιστευτό και νεραϊδίσιο!

4 ) Ο νιπτήρας-μπουκάλι

Κόψτε προσεκτικά ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι (είτε είναι από αφρόλουτρο, σαμπουάν ή απλά νερό) και εφαρμόστε το στο στόμιο του νιπτήρα στο μπάνιο. Το παιδί σας θα μπορεί έτσι να πλύνει τα χεράκια του πολύ πιο εύκολα.

5 ) Το προστατευτικό “μακαρόνι”

Ένας εύκολος τρόπος να ασφαλίσετε επικίνδυνα σημεία, αλλά και να εμποδίσετε τα παιδιά σας να κλειστούν κατά λάθος σε κάποιο δωμάτιο; Πάρτε τα ειδικά, ευέλικτα “μακαρόνια” που υπάρχουν στο εμπόριο και λειτουργούν ως πλωτήρες για τα μικρά παιδιά σε πισίνες (pool noodles), κόψτε τα στη μέση και στο μήκος που θέλετε και εφαρμόστε τα στις πόρτες και τα άλλα σημεία με λίγο blutack.

6 ) Η παιδική αιώρα

Εκείνο το παλιό σεντόνι που θέλατε πάντα να χαρίσετε γιατί μοιάζει με το τραπεζομάντηλο της κουνιάδας της ξαδέλφης της θείας Κατίνας από το χωριό; Μην το πετάξετε! Φτιάξτε μ’ αυτό μια μικρή παιδική αιώρα. (Θα λειτουργούσε και ένα μεγάλο τραπεζομάντηλο όπως εκείνο της κουνιάδας τώρα που το σκέφτομαι).

7 ) Γλυκές νιφάδες

Πολλές φορές τα παιδιά δε δοκιμάζουν καν το φαγητό τους, γιατί πολύ απλά… του λείπει χρώμα! Πάρτε μια συσκευασία “candy sprinkles” από το σουπερμάρκετ, τις νιφάδες που βάζουμε σε γλυκά και cupcakes και πασπαλίστε με αυτές… τα πάντα! Να δείτε που ακόμη και μπρόκολο θα δοκιμάσει. (εντάξει, μην το παρακάνετε με αυτό)

8 ) Απομακρύνετε τους εφιάλτες του

Έχετε βάλει τη μικρή σας για ύπνο, έχετε ελέγξει τη ντουλάπα και κάτω από το κρεβάτι κι όμως κάτι ακόμη τη φοβίζει μέσα στο σκοτάδι; Βάλτε όλη σας την τέχνη και κολλήστε, σχεδιάστε, ζωγραφίστε επάνω σε μια απλή συσκευασία μπουκαλιού σπρέι τα δικά σας σχέδια. Μετατρέψτε το απλό σπρέι σε… “τερατοαπωθητικό”, ψεκάζοντας τα “επικίνδυνα” σημεία με το μαγικό σπρέι που θα κάνει το παιδί σας να έχει έναν ήρεμο ύπνο.



9 ) Κάντε τις δουλειές παιχνίδι

Το παιδάκι σας έχει μεγαλώσει και θέλει (ή θέλετε εσείς) να σας βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού; Κάντε το σκούπισμα παιχνιδάκι. Φτιάξτε στο πάτωμα ένα πλαίσιο και ζητήστε από το παιδάκι σας να συγκεντρώσει όλη τη σκόνη και εκείνα τα δημητριακά που έριξε στην κουζίνα πριν λίγο σε ένα σημείο. Σκεφτείτε κι άλλους τρόπους να γίνουν οι δουλειές πιο διασκεδαστικές!

10 ) Φορητό σετ ζωγραφικής
Έχετε ακόμη παλιές βιντεοκασέτες ή τις μεγάλες θήκες για τα CD ή τα DVD σας; Αδειάστε τες και γεμίστε τες με ένα μικρό λευκό μπλοκ/σημειωματάριο, ξυλομπογιές, χρώματα και άλλα εξαρτήματα ζωγραφικής και κάντε ένα πρακτικό δώρο στον μικρό σας Πικάσο. Έτσι, κάθε φορά μπορεί να παίρνει τη ζωγραφική μαζί του!


11 ) Πατουσάκια νούμερο… (!;)

Θα βγείτε να ψωνίσετε παπούτσια για το παιδί σας κι αυτό δεν μπορεί να σας ακολουθήσει στην αγορά; Κανένα πρόβλημα! Σχεδιάστε το περίγραμμα του ποδιού του σε μία κόλλα Α4 και σημειώστε στο χαρτί όλα τα μεγέθη που φοράει. Έτσι, θα είστε -σχεδόν- σίγουροι πως κάνατε τη σωστή επιλογή στο νούμερο.


12 ) Στοπ στο βήχα

Κρύωσε το μικράκι σας και θέλετε να το ανακουφίσετε από τον βήχα που τον ταλαιπωρεί στον ύπνο; Τρίψτε τα ποδαράκια του με μπόλικη κρέμα για το βήχα (όπως το Vicks) και φορέστε του από πάνω κάλτσες. Πολλοί λένε πως τους βοήθησε!

13 ) Συντροφιά στο αυτοκίνητο

Ετοιμάζεστε για ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο και φοβάστε πως η μικρούλα σας θα βαρεθεί αφόρητα; Δέστε στην πλάτη του μπροστινού καθίσματος μία κρεμαστή θήκη για παπούτσια και γεμίστε τη με σνακ, βιβλία, μπογιές και ό,τι άλλο ξέρετε πως θα της κρατήσει συντροφιά σε όλη τη διαδρομή, όσο εσείς είστε στο τιμόνι.

14 ) Απολαύστε το βιντεοπαιχνίδι σας χωρίς γκρίνιες

Κι ένα κόλπο που κι εγώ συνήθιζα να κάνω με τις κατά πολύ μικρότερες αδελφές μου (μέχρι που μεγάλωσαν αρκετά και με τσακώσανε). Είστε ένας γονιός που λατρεύει τα βιντεοπαιχνίδια και θέλετε να κάψετε τη λιγοστή ώρα που έχετε μπροστά στην οθόνη, αλλά τα μικρά σας ουρλιάζουν και δε σας αφήνουν στιγμή, γιατί θέλουν κι αυτά να συμμετέχουν; Πριν ξεκινήσετε το παιχνίδι, δώστε στα παιδιά σας ένα έξτρα χειριστήριο, το οποίο να μην είναι συνδεδεμένο και μετά απλά πατήστε START στο δικό σας. Καλή σας διασκέδαση!


eimaimama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου