Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες

Σύμφωνα με μελέτες που είχαν δημοσιευθεί σε τεύχος του Life Sciences , μία ουσία του βότανου Αρτεμισία , η αρτεμισινίνη , που χρησιμοποιείται τόσο στην Ελληνική βοτανική ιατρική όσο και στην Κινέζικη Ιατρική για χιλιάδες χρόνια , μπόρεσε να σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε λιγότερο από 16 ώρες


Το βότανο όταν χρησιμοποιήθηκε μόνο του προκάλεσε μείωση κατά 28% στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, αλλά όταν συνδυάστηκε με σίδηρο, κατάφερε να εξαλείψει τον καρκίνο ολοκληρωτικά . Επίσης τα υγιή κύτταρα δεν επηρεάστηκαν αρνητικά στο πείραμα με την επεξεργασία αυτή.

Η Αρτεμισία (αψιθιά) έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σαν ένα ισχυρό βότανο κατά της ελονοσίας ,σαν διεγερτικό του πεπτικού συστήματος σαν νευροτονωτικό σε περιπτώσεις κατάθλιψης, σαν εμμηναγωγό αφού βοηθά στην εξομάλυνση της έμμηνης ρύσης επίσης στην καταπολέμηση του ζαχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας τώρα όμως αποδείχθηκε ότι είναι μεγάλο όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου .Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται ότι στα πειράματα που έγιναν η αρτεμισινίνη ήταν σε θέση να στοχεύσει μόνο τα «κακά» κύτταρα και να αφήσει την «υγιή » ανέπαφα. Και έγιναν πολλά πειράματα τώρα που το αποδεικνύουν αυτό. Ήδη η Γαλλική εταιρεία Sanofi παράγγειλε αναμένεται να κάνει 50 με 60 τόνους αρτεμισινίνη κάθε χρόνο, προσπαθώντας να παρέχει αρκετή ζήτηση για την παγκόσμια αγορά.







actuality-online.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου