Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

17 καταθέσεις καίνε τον Παπανδρέου αλλά η συγκυβέρνηση τον φυγαδεύει!


ΔΟΛΙΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ – Άθλια απάτη ο “μηχανισμός στήριξης”!
Έτσι για να θυμόμαστε, μέχρι να παει πίσω από τα κάγκελα. Ούτε η πολιτειακή ανωμαλία που επιδιώκουν δεν θα τον σώσει. Τουλάχιστον 17 καταθέσεις επικαλούνται οι αντεισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης στο έγγραφό τους με το οποίο ζητούν να σταλεί στη Βουλή η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή, σε σχέση με τις καταγγελίες
για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 προκειμένου να προσφύγει η χώρα στην Τρόικα και το μνημόνιο.



Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα, οι εισαγγελείς στην τρισέλιδη αναφορά
τους επισημαίνουν ότι από τα όσα τους έχουν κατατεθεί προκύπτει η ανάγκη «να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση ως προς την αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και υπουργών Οικονομικών της κυβέρνησής του», με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Πηγές του Αρείου Πάγου σημειώνουν ότι οι καταθέσεις αυτές «εμπόδισαν» και την εξέταση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος είχε κληθεί από τους εισαγγελείς να καταθέσει μετά τις καταγγελίες της πρώην συνεργάτιδάς του στην ΕΛΣΤΑΤ Ζωής Γεωργαντά.

Ο κ. Γεωργίου είχε κληθεί ως ύποπτος τέλεσης του εγκλήματος κατά της Οικονομίας να καταθέσει στις 12 Ιανουαρίου, αλλά του είχε δοθεί τότε προθεσμία για τις 22 του μήνα. Η προθεσμία του είχε δοθεί διότι μεσολάβησε μηνυτήρια αναφορά του ΔΣΑ με βάση την οποία στον κ. Πεπόνη κατέθεσαν ως μάρτυρες καθηγητές, ο επιστημονικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ κ. Γιώργος Ρωμανιάς, η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη και άλλοι.

Καθώς στις καταθέσεις των μαρτύρων είχαν αναφερθεί πολιτικά πρόσωπα, έκριναν ότι είχε έρθει η ώρα να βάλουν «τα μολύβια κάτω» και να κινήσουν τη διαδικασία για την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή, χωρίς να εξετάσουν κανένα άλλο πρόσωπο, μάρτυρα ή ύποπτο.
Το φάκελο της υπόθεσης μελετά πλέον ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, ώστε ακολούθως να διαβιβαστεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε στη Βουλή.


olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου