Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Στον αέρα οι Πανελλήνιες! Χωρίς άδεια 20 ιδιωτικά λύκεια – Καταγγελία «καταπέλτης»

Σε άμεσο κίνδυνο τίθενται οι πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), επειδή 20 ιδιωτικά λύκεια φαίνεται ότι λειτουργούν χωρίς ...

νόμιμη άδεια λειτουργίας! Το γεγονός αυτό, με βάση την καταγγελία – «βόμβα» της ΟΙΕΛΕ, θέτει σε κίνδυνο το κύρος των Πανελλαδικών.
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ.) και η ελληνική κοινωνία, ελέω της αδιαφορίας (ή και της συνενοχής) των εποπτικών θεσμών της πολιτείας βρίσκονται αντιμέτωπες με μία βόμβα μεγατόνων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, στην οποία επισημαίνεται ότι μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, η ηγεσία της έλαβε τον κατάλογο των αδειοδοτηθέντων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και διαπίστωσε ότι πάνω από 20 ιδιωτικά λύκεια λειτουργούν αυτή τη στιγμή χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας και χωρίς νόμιμο προσωπικό!
«Είναι σαφές ότι η συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών της Γ’ Λυκείου από τα σχολεία αυτά ναρκοθετεί τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο το κύρος τους και ανατρέπει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία ανάμεσα στους μαθητές των δημόσιων και των ιδιωτικών σχολείων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ.
Σσστ… Το Κράτος «κοιμάται» (;) παρά τις καταγγελίες
Ωστόσο, αρά τις εδώ και ένα έτος καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το πρόβλημα ανομίας σε ιδιωτικά σχολεία που απειλεί την ακύρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «η απάντηση του κ. Ρακιντζή ήταν η εκκωφαντική σιωπή. Στην εύλογη απορία μας για τη στάση του αυτή μας “απάντησε” ο ίδιος ο Γενικός Επιθεωρητής δια της συμμετοχής του στο πρόσφατο συνέδριο των σχολαρχών, στο οποίο, ως εισηγητής, συνετάχθη με το αίτημα του Συνδέσμου των ιδιοκτητών για “διορθώσεις του στρεβλού θεσμικού πλαισίου που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση”».
«Με την ελπίδα ο κ. Ρακιντζής να μας διαψεύσει και να ασκήσει τον απαιτούμενο έλεγχο στην ογκούμενη ανομία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία του απέστειλε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014, σχετική επιστολή. Απέστειλε, επίσης, επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας με την οποία ζητά να γνωστοποιήσει άμεσα τι προτίθεται να πράξει, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και να μην απειληθεί το κύρος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, γεγονός που θα έχει δραματικές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες μαθητών και για τις οικογένειές τους». καταλήγει στην αποκαλυπτική ανακοίνωση της η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ.
Στην επιστολή της προς τον Υπουργό η ΟΙΕΛΕ, για την επίλυση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος, προτείνει την «άμεση υπαγωγή της Διοίκησης των παράνομων σχολείων στο κράτος», προκειμένου να μην διαταραχτεί το ομαλό σχολικό κλίμα και να μην επιβαρυνθούν άδικα γονείς και μαθητές των σχολείων αυτών, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ασυδοσία ορισμένων σχολαρχών. «Σε περίπτωση που η λύση αυτή δεν προκριθεί, είμαστε, δυστυχώς, υποχρεωμένοι, προκειμένου να προστατευτεί το δημόσιο συμφέρον, να προτείνουμε την άμεση μετεγγραφή των μαθητών των λυκείων σε άλλα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία ώστε να συμμετάσχουν νομίμως σε ενδοσχολικές και πανελλαδικές εξετάσεις» καταλήγει η ΟΙΕΛΕ.http://www.nez.gr/archives/32888


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου