Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: «Προβληματική η περιοχή του Βορείου και Κεντρικού Έβρου»


Προβληματική χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός την περιοχή του Βορείου και Κεντρικού Έβρου, διότι όπως είπε, οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί τελευταία στην περιοχή συντελούν στην ερήμωσή της.


«Η περιοχή του Βορείου και κεντρικού Έβρου είναι προβληματική εκτός από ακριτική. Ο λαός αναγκάζεται από την ανεργία και τις καταστάσεις να μεταναστέψει στο εξωτερικό και στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας» δήλωσε στα τοπικά μέσα ο κ. Δαμασκηνός. 

Αυτό που ωθεί τους κατοίκους προς τη μετανάστευση και παράλληλα συντελεί στην ερήμωση του τόπου είναι οι λιγοστές θέσεις εργασίας και η παρακμή του πρωτογενούς τομέα: «Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Ο πρωτογενής τομέας δεν πάει καλά και αυτό που επιτείνει τον προβληματισμό των ανθρώπων είναι η συρρίκνωση των υπηρεσιών οι οποίες φεύγουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι άνθρωποι να καλυφθούν και θα πρέπει να κάνουν ένα τεράστιο ταξίδι στην Αλεξανδρούπολη».

Πρωταρχικό ρόλο στις αλλαγές αυτές έπαιξε η συγχώνευση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με αυτό της Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ταλαιπωρία των πολιτών. Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. 

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στο παράδειγμα τεσσάρων νεφροπαθών που αναγκάζονται να μεταβαίνουν μέρα παρά μέρα στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να κάνουν αιμοκάθαρση: «Ήρθαν τις προάλλες τέσσερις άνθρωποι νεφροπαθείς . Μου έθεσαν το θέμα τους και με παρακάλεσαν να τους βοηθήσω προκειμένου να καλυφτούν διότι ενώ το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου είχε και μονάδα και μηχάνημα δεν διέθετε προσωπικό για να κάνουν αιμοκάθαρση με αποτέλεσμα να πηγαίνουν κάθε δυο μέρες στην Αλεξανδρούπολη».

Ο κ. Δαμασκηνός τόνισε πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βελτιωθούν τα πράγματα στον τομέα της υγείας: «Το θέμα του νοσοκομείου είναι θέμα ζωής δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό θέμα. Θα πρέπει να μεσολαβήσουμε να ζητήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στη ζωή».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου