Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Δανία: Θέλουν να θανατώσουν κι άλλη καμηλοπάρδαλη!

Πριν κοπάσει καλά καλά η παγκόσμια κατακραυγή για τη θανάτωση του Μάριους, μιας νεαρής καμηλοπάρδαλης που εκτελέστηκε σε ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης γιατί δεν εξυπηρετούσε τα γενεαλογικά σχέδια του προγράμματος που συμμετείχε, ένα νέο περιστατικό έρχεται στο φως, και πάλι στη Δανία. 

Στο ζωολογικό κήπο της πόλης Γίλαντς, μια καμηλοπάρδαλη που λέγεται κι αυτή Μάριους, πρόκειται να θανατωθεί, ώστε ο κήπος να φιλοξενήσει στη θέση μια θηλυκή! 
Ο συγκεκριμένος ζωολογικός κήπος στη δυτική Δανία έχει δύο αρσενικές καμηλοπαρδάλεις, όμως αφού επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα αναπαραγωγής, η διοίκησή του επιθυμεί να φέρει μία θηλυκή καμηλοπάρδαλη.
Στην περίπτωση αυτή, ο επτά ετών Μάριους φαίνεται ότι δεν έχει θέση στον ζωολογικό κήπο, καθώς δεν θεωρείται κατάλληλος για αναπαραγωγή. Ο ζωολογικός κήπος ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να χρειαστεί να προχωρήσει στη θανάτωση του ζώου, καθώς θα ήταν δύσκολο να του βρει καινούριο σπίτι.
«Εάν μας πουν ότι πρέπει να κάνουμε ευθανασία στον Μάριο, φυσικά και θα το κάνουμε» είπε η Γιάνι Λότβεντ Πούλσεν, εργαζόμενη στον ζωολογικό κήπο Γίλαντς, τονίζοντας ότι η διοίκηση δεν θα επηρεαστεί από τις διαδηλώσεις που προκάλεσε η θανάτωση του 18 μηνών Μάριους στον ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης. «Δεν μας επηρεάζει καθόλου. Στηρίζουμε πλήρως την Κοπεγχάγη και θα κάναμε το ίδιο» δήλωσε.  
Παρά τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών, ο Μάριους της Κοπεγχάγης θανατώθηκε και μάλιστα τεμαχίστηκε πριν ταϊστεί στα λιοντάρια, διαδικασία που έλαβε χώρα μπροστά στους επισκέπτες (ανάμεσά τους και παιδιά). Μέχρι και απειλητικά τηλεφωνήματα δέχθηκαν εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου που θανάτωσαν τον Μάριους, προκειμένου να αποφευχθεί η γονιδιακή «ανακύκλωση» και η ενδεχόμενη γέννηση ασθενών ζώων.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου