Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πρόκληση Σκοπιανών: Απαιτούν απο τον Ε.Βενιζέλο συγνώμη για την... καπηλεία της Μακεδονικής ιστορίας

Οι Σκοπιανοί ξεσαλώνουν και σε μία επίδειξη πρωτοφανούς θράσους μιλούν για… καπηλεία της Μακεδονικής ιστορίας από την Ελλάδα. Μάλιστα, ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με συλλαλητήρια στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και απαιτούν 

από τον ίδιο να ζητήσει συγνώμη για την πολιτική της Ελλάδας απέναντι στην ΠΓΔΜ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία ανθελληνική πολιτική στην οποία ο ίδιος προσέφερε έδαφος για να αναπτυχθεί. Πριν από λιγότερο ένα μήνα βουλευτής των Σκοπίων αποκαλούσε τη χώρα του «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μέσα στην ελληνική Βουλή και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκλεισε τα αυτιά του, όπως και ο αντιπρόεδρός της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.

«Αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας θεωρούσε πριν από δέκα χρόνια ότι η διεύρυνση είναι μία από τις ύψιστες προτεραιότητες της Ε.Ε. Σήμερα δυστυχώς βλέπω ότι η σημερινή Προεδρία δεν έχει συμπεριλάβει τη διεύρυνση της Ε.Ε. στη λίστα με τις προτεραιότητές της», είχε πει ο Χαϊρούλα Μισίνι. Κι αυτή ήταν η μία φορά που ανέφερε το «Δημοκρατία της Μακεδονίας» γιατί υπήρξε και δεύτερη.

Όταν λοιπόν δεν βάζεις τους θρασύτατους Σκοπιανούς στη θέση τους, όταν προκαλούν μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο τι περιμένεις να συμβεί στα Σκόπια; 

Οι Σκοπιανοί πραγματοποιούν σήμερα, ημέρα επίσκεψης του Ε. Βενιζέλου συλλαλητήρια στην κεντρική πλατεία της χώρας τους, εκεί που έχουν στήσει και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ο Τύπος της χώρας, που στηρίζει την κυβέρνηση, οργιάζει.

Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες απαιτούν από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών να ζητήσει συγγνώμη για την ελληνική πολιτική απέναντι στην ΠΓΔΜ και για τα 2000 χρόνια... καπηλείας της Μακεδονικής ιστορίας από την Ελλάδα.

Αν είναι δυνατόν. Πόσο χαμηλά έχει πέσει η ελληνική εξωτερική πολιτική που αφήνει τους Σκοπιανούς να ξεσαλώνουν με αυτό τον υβριστικό τρόπο.

Και λέμε πόσο χαμηλά, γιατί η ίδια η κυβέρνηση και ο κ. Βενιζέλος νομιμοποιεί με την επίσκεψη του τους ανθελληνικές εξάρσεις των Σκοπιανών, τις αλυτρωτικές δηλώσεις, τις απίστευτες αξιώσεις σε βάρος των χώρας μας και του λαού της.

Φαίνεται όμως πώς η επίσκεψη Βενιζέλου και οι αντιδράσεις των Σκοπιανών απ’ αλλού εδράζουν. Από το σχέδιο των ΗΠΑ να λυθούν το συντομότερο οι εκκρεμότητες του Κυπριακού και του Σκοπιανού γιατί έτσι συμφέρει τους Αμερικανούς.

Και ο υπουργός Εξωτερικών, και η κυβέρνηση συνολικότερα, «τρέχει» να υλοποιήσει το σχέδιο των ΗΠΑ ξεπουλώντας μαζί με τον μοιραίο Ν. Αναστασιάδη την Κύπρο, διαγράφοντας την Κυπριακή Δημοκρατία και αποδεχόμενη τον όρο «κοινότητα», όπως και τη λύση της ονομασίας των Σκοπίων με τη λέξη Μακεδονία.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου