Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Βάψτε με «φυσικό» τρόπο τα μαλλιά σας!

Αν ψάχνετε μια εναλλακτική λύση για να δώσετε λάμψη στα μαλλιά σας, να τονίσετε τις ανταύγειες σας, ή απλά να τους αλλάξετε απόχρωση χωρίς να καταφύγετε σε χημικές βαφές που καταστρέφουν την τρίχα, η φύση έρχεται να δώσει τιςαπαντήσεις που χρειάζεστε!


Για κόκκινο χρώμα:

Κανέλα
Ανοίγει το χρώμα των μαλλιών, δίνει όμορφες κόκκινες κυρίως ανταύγειες ενώ αφήνει ένα υπέροχο άρωμα. Αναμειγνύετε ίση ποσότητα κανέλας με μαλακτικό μαλλιών, λούζεστε και στη συνέχεια σε βρεγμένα μαλλιά απλώνετε το μείγμα. Τρίβετε καλά τα μαλλιά και τα βουρτσίζετε για να πάει παντού και το αφήνετε δύο – τρεις ώρες. Μπορείτε εναλλακτικά να το απλώσετε βράδυκαι να λουστείτε το πρωί, καθώς η κανέλα όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο έντονο αποτέλεσμα έχει. Επαναλάβετε ανάλογα το ξάνοιγμα που θέλετε στο χρώμα.

Φρούτα
Πάρτε ό,τι κόκκινο φρούτο έχετε εύκαιρο, όπως βατόμουρα, κεράσια, μούρα, ακόμη και παντζάρια και βάλε τα σε ένα μπρίκι με νερό να βράσουν για λίγη ώρα. Όσο πιο κόκκινο γίνει το νερό τόσο πιο έντονο θα είναι το χρώμα. Αφού το σουρώσετε, χρησιμοποιήστε το εκχύλισμα αυτό μετά το λούσιμο για να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας. Δεν θέλει ήλιο, ούτε ξέβγαλμα. Σιγά – σιγά, θα παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά αποκτούν  κατακόκκινες λαμπερές ανταύγειες!

Λουλούδια
Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίξτε μέσα μια χούφτα κόκκινα ροδοπέταλα ή πέταλα από κόκκινα γαρύφαλλα. Αφού βράσουν, αφήστε τα δύο περίπου ώρες στο νερό για να το χρωματίσουν αρκετά και ξεβγάλτε με αυτό το μείγμα τα μαλλιά σας μετά από κάθε λούσιμο. Σύντομα θα σας δώσει έντονες κόκκινες ανταύγειες!

Για Καστανό & Μαύρο χρώμα :
Καφές ή μαύρο τσάι
Ανακατέψτε μισή κούπα μάσκα μαλλιών ή μαλακτική κρέμα με μισή κούπα δυνατό καφέ στιγμής. Αφήστε το μείγμα μίαπερίπου ώρα στα μαλλιά σας, αφού τα τυλίξετε με διαφανή μεμβράνη και έπειτα μπορείτε να λουστείτε. Όσο περισσότερο διάστημα βάζετε καφέ τόσο πιο σκούρα θα γίνονται τα μαλλιά σας. Εάν σταματήσετε να βάζετε, θα διαπιστώσετε ότι το χρώμα σταδιακά θα επανέρχεται στο αρχικό.

Κακάο
Κάθε φορά που θα λούζεστε, θα αναμειγνύετε ½ κουταλάκι του γλυκού κακάο με τη δόση σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσετε. Τρίψτε καλά και ξεβγάλτε. Σύντομα, θα δείτε λαμπερές καστανές ανταύγειες ενώ όσο το χρησιμοποιείτε, τόσο πιο σκούρο θα γίνεται.
Ξύδι και σάλτσα σόγιας
Θα χρειαστείτε μισή κούπα από το καθένα και αφού τα ανακατέψετε καλά, ξεβγάλτε με αυτό το μείγμα τα μαλλιά σας, μετά από κάθε λούσιμο. Η έντονη μυρωδιά δεν θα μείνει στα μαλλιά αφού στεγνώσουν, ενώ το αποτέλεσμα είναι αθροιστικό. Όσο το χρησιμοποιείτε, τόσο σκουραίνουν.

Φασκόμηλο
Είναι ο πιο «απαλός» τρόπος για να σκουρύνουν μερικούς τόνους τα μαλλιά σας, σε περίπτωση που δεν θέλετε έντονο μαύρο χρώμα. Βράστε αρκετό φασκόμηλο σε λίγο νερό και ψεκάστε με αυτό το μείγμα τα μαλλιά σας καθημερινά. Τις ημέρες που θα λούζεστε, ψεκάστε τα μετά το λούσιμο και μην τα ξεβγάλετε. Θα δείτε ένα υπέροχο χρώμα αλλά και πιο λαμπερά τα μαλλιά σας.

 

Για Ξανθό χρώμα :
Λεμόνι
Ο χυμός λεμονιού με τα οξέα που περιέχει, μπορεί να ανοίξει δύο και τρεις τόνους το χρώμα των μαλλιών σας, ειδικά εάν συνδυαστεί με ήλιο. Ακόμη και το χειμώνα μπορεί να κάνει θαύματα αρκεί τα μαλλιά σας να μην είναι μαύρα και να μηνβιάζεστε για άμεσο αποτέλεσμα. Κάθε φορά πριν το λούσιμο απλώστε φυσικό χυμό λεμονιού στα μαλλιά σας για μία περίπου ώρα. Σταδιακά, θα δείτε το χρώμα τους να ανοίγει. Ενδέχεται πριν το λεμόνι τα ξανθύνει, να βγάλει ένα ελαφρύπυρόξανθο ή πορτοκαλί χρώμα. Συνεχίστε κανονικά για μερικά ακόμη λουσίματα και θα δείτε ότι θα φύγει φέρνονταςλαμπερές ξανθές αποχρώσεις.
Χαμομήλι
Το χαμομήλι αποτελεί μια παλιά, δοκιμασμένη συνταγή, καθώς είναι γνωστό πως βοηθά πολύ στο ξάνοιγμα των μαλλιών. Μόνο που και αυτό, ως φυσική μέθοδος, θέλει τον χρόνο του. Δοκιμάστε αμέσως μετά το λούσιμο και αφού ταμπονάρετελιγάκι τα μαλλιά σας, να ρίχνετε κάθε φορά μια κούπα χαμομήλι σε όλο τους το μήκος. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και το χρώμα φαίνεται φυσικό, ενώ βοηθά πολύ και στην υγεία των μαλλιών.
 
mariloustime.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου