Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Σφοδρότατη επίθεση σήμερα της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη

Σφοδρότατη επίθεση κατά του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη εξαπέλυσε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου ως συνήγορος του περιοδικού unfοllow.


Ο επιφανής επιχειρηματίας υποστηρίζει στην αγωγή του ότι εθίγη από το ρεπορτάζ του περιοδικού για το λαθρεμπόριο πετρελαίου, στο UNFOLLOW 14 (Φεβρουάριος 2013).
Το σκεπτικό της αγωγής του
κ. Μελισσανίδη είναι εκτενές αλλά συνοψίζεται στον ισχυρισμό ότι ο ίδιος δεν έχει… καμία σχέση με την Aegean Oil. 
Πράγματι, ήταν ο αδελφός του, Ιάκωβος Μελισσανίδης, που δικάστηκε -μεταξύ άλλων- ως υπεύθυνος της εταιρίας για τις υποθέσεις που περιγράφονταν στο ρεπορτάζ του περιοδικού, μετά από σκανδαλώδη καθυστέρηση 12 ετών, με αλλεπάλληλες αναβολές, και αφότου το αδίκημα της λαθρεμπορίας είχε παραγραφεί, και αθωώθηκε – μόνο και μόνο για να ασκήσει έφεση υπέρ του Δημοσίου ο εισαγγελέας.
Φαίνεται ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης πιστεύει πως μπορεί να δρέπει δημόσια την αναγνώριση ως επικεφαλής της εταιρίας αλλά να αποφεύγει την ουσιαστική ευθύνη, τοποθετώντας άλλα άτομα σε επίμαχες θέσεις.
Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν αυτό αποτελεί αποδεκτή τακτική.
Η δίκη ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι και πρώτος κατέθεσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας AEGEAN OIL κ. Αντώνης Παπαδάκης.
Η συνήγορος υπεράσπισης του περιοδικού Ζωή Κωνσταντoπούλου έφερε σε δύσκολη θέση τον μάρτυρα της πλευράς Μελισσανίδη με τις καταιγιστικές ερωτήσεις της για τον βίο και την πολιτεία του επιχειρηματία ο οποίος κατα το παρελθόν είχε προφυλακιστεί.
Ο κ. Παπαδάκης ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία AEGEAN OIL δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Δ. Μελισσανίδη, κάτι που αντέκρουσε σθεναρά η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζοντας πληθώρα εγγράφων που αναδεικνύουν ότι η εταιρεία έχει άμεση σχέση ή ανήκει, όπως είπε η ίδια, στον κ. Δ. Μελισσανίδη. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα, ενώ στη συνέχεια θα κληθεί να καταθέσει ο Αυγουστίνος Ζενάκος, υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου