Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ


To Σεράγεβο φλέγεται ,το κτίριο της Προεδρίας πυρπολήθηκε όπως και πολλά άλλα κυβερνητικά κτίρια σε όλη τη χώρα από διαδηλωτές που σε πρώτο πλάνο έχουν οικονομικά αιτήματα.Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Κίεβο.

Βοσνία
Είναι αυτά τα γεγονότα που κάνουν τους αναλυτές να μιλούν για “βοσνιακο-βαλκανική άνοιξη” και κατ΄επέκταση ευρωπαική μετά την ουκρανική  . Μια στρατιωτική απάντηση από τον Ianoukovitch είναι ακριβώς αυτό που προσδοκούν οι αντίπαλοί του Arseny Yatsenyuk και Vitali Klitschko.Γι’ αυτούς, όσοι πιο πολλοί νεκροί διαδηλωτές τόσο καλύτερα. Ο έτερος ηγέτης της αντιπολίτευσης Dmitro Yarosh αποκάλυψε για πρώτη φορά ( TIME 04/02/14), ότι ο σχηματισμός του Pravy Sektor διαθέτει οπλοστάσιο αρκετό για να αμυνθεί η χώρα απέναντι στον εσωτερικό της εχθρό και να φέρει εις πέρας την επανάσταση. 
Bf4qRBxIAAAlmrq
Κυβερνητικό κτίριο στις φλόγες,Βοσνία

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και είναι προφανές ότι το σχιζοφρενικό υβρίδιο της χρωματιστής επανάστασης (πορτοκαλί) σε διασταύρωση με την αραβική άνοιξη αφομοιώνει ολοένα και περισσότερο χαρκτηριστικά της τελευταίας.Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στη Λιβύη όπου εξωτερικοί παράγοντες άνοιξαν το Κουτί της Πανδώρας αναπαράγεται και στο εσωτερικό της Ευρώπης.Είναι φανερό ότι έπειτα από την  «επανάσταση των  Bulldozer »στη Σερβία το μοντέλο της “Επανάστασης των Χρωμάτων” εξελίχθηκε σε “αραβική άνοιξη” και τώρα αυτά τα δύο ματασχηματίστηκαν σε “EuroMaidan”, ένα νέο τύπο πολέμου του αιώνα μας.Ο παγκοσμιοποιημένος κόσμος διευκολύνει την  διείσδυση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (MKO) στα στοχοποιούμενα κράτη αλλά και αυτή την πρόσβαση των τρομοκρατών και υπερσύγχρονων όπλων  με την ασφαλή κάλυψη που τους παρέχεται από μυστικές υπηρεσίες.Αυτοί οι παράγοντες δημιουργούν την ασύμμετρη απειλή αυτού του  όπλου, του “κοινωνικού ιού” που εξαπλώνεται με επιτάχυνση ντόμινο σε πολλές χώρες.
Ukraine: Pro-European protesters and riot police battling in Kiev
Η βόμβα μολότωφ βασικό όπλο των διαδηλωτών φωτο ΤΙΜΕ
Δεν είναι τυχαίο ότι 3000 τρομοκράτες από την Μ.Ανατολή σχεδιάστηκε να προωθηθούν στη Ρουμανία για να χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως ως παραστρατιωτικός μηχανισμός στην ουκρανική αντιπολίτευση.Ο νέος τύπος πολέμου όπου η Συρία αποτελεί το κορυφαίο παράδειγμα και η Ουκρανία την εξευρωπαισμένη εκδοχή του ρωσοφοβικού πολέμου είναι η επανάσταση ή πόλεμος της αντιπολίτευσης.
APTOPIX Ukraine Protest
Διαδηλωτής στο Κίεβο στοχεύει με όπλο
φωτο TIME
Ειρηνιστές φιλοευρωπαιστές αφήνουν πίσω τους καμμένη γη στο Κίεβο στοχεύοντας στην αποσταθεροποίηση.
O Georges Soros είναι ο χρηματοδότης των στρατηγικών που εκπονούνται.Η αραβική άνοιξη ως ευρωπαική καταδεικνύει ότι οι εμπνευστές αυτού του μοντέλου χρησιμοποίησαν την ασύμβατη ισχύ όπου τους ευχαριστούσε. Σήμερα η Ουκρανία, αύριο ποιός θα είναι ο επόμενος; H Oυκρανία αποτελούσε για καιρό το επίκεντρο μιας δυτικής  σ΄ένα ευρύτερο πλαίσιο γεωστρατηγικής που προσέβλεπε ν΄ασκήσει πίεση στη Ρωσία.
Ο Zbigniew Brzezinski έγραψε το 1994 ότι «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι χωρίς την Ουκρανία η Ρωσία θα πάψει να είναι μια αυτοκρατορία αλλά με τον έλεγχο της Ουκρανίας η Ρωσία αυτομάτως γίνεται μια αυτοκρατορία”. Εδώ και ένα χρόνο η  Hillary Clinton, είχε εκφράσει τις ανησυχίες της για τις οικονομικές επιδιώξεις της Ρωσίας. Είχε περιγράψει το σχέδιο Eυρωασιατικής Ένωσης ως κίνηση επανασοβιετισμού της περιοχής και είχε απειλήσει λέγοντας ότι «εμείς γνωρίζουμε ποιός είναι στόχος και θα επιχειρήσουμε να βρούμε τα αποτελεσματικά μέσα για να τον επιβραδύνουμε και να εμποδίσουμε την υλοποίησή του. ”
TOPSHOTS-UKRAINE-UNREST-EU-RUSSIA-POLITICS
Οι διαδηλωτές στο Κίεβο, φωτο ΤΙΜΕ
Είναι αυτή η ανάμειξη των ΗΠΑ στο ουκρανικό που έκανε ως και τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου  Herman Van Rompuy να δηλώσει σχετικά με τη διαμεσολάβηση: “Oι Αμερικανοί δεν θα όφειλαν να αναμειχθούν και θα πρέπει να μας αφήσουν να  χειριστούμε το ζήτημα”.
Αναμφίβολα ο κόσμος γνωρίζει τώρα αυτό που οι ΗΠΑ είχαν κατά νου όταν απείλησαν να επιβραδύνουν και να προλάβουν την οικονομική συνεργασία Ουκρανίας – Ρωσίας.Με την πολιτική αποσταθεροποίηση, το χάος και την οικονομία της χώρας στο χείλος του γκρεμού αποκαλύφθηκε το επίπλαστο της φιλοευρωπαικής τάσης. Σε καμιά περίπτωση η Ε..E. δεν πρόκειται να δεχθεί στους κόλπους της μια χρεωκοπημένη χώρα.Ουσιαστικά, οι φερόμενοι ως ευρωπαιστές, με ό,τι προκάλεσαν απομάκρυναν κάθε ενδεχόμενο ευρωπαικής  πορείας ένταξης της χώρας τους εκθέτοντας τα  πραγματικά τους σχέδια . Δεν πρέπει να υποτιμάται και η εργαλειοποίηση της θρησκείας και του φιλοκαθολικού στρατοπέδου που ταυτίζεται με τους εξεγερμένους έναντι των ρωσόφωνων που είναι προσδεδεμένοι στο Πατριαρχείο της Μόσχας.
Ταραχές στο Σαράγεβο
Ταραχές στο Σαράγεβο
Αλλά το παράδειγμα της Ουκρανίας διαχέεται πλέον επικίνδυνα και στα Βαλκάνια διαταράσσοντας την μεταπολεμική ισορροπία τρόμου ώστε οι αναλυτές να μιλούν ήδη για “Βοσνιακή Άνοιξη”.
Βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα σ΄όλη τη χώρα όπως στις πόλεις Tuzla , Mostar , Zenica και Sarajevo.Κυβερνητικά κτίρια πυρπολήθηκαν και εκατοντάδες άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων αρκετοί αστυνομικοί.Οι πολιτικοί μίλησαν για χούλιγκανς.

Όλα ξεκίνησαν από την πόλη Tuzla την Τετάρτη.Εργάτες πολλών εργοστασίων που ιδιωτικοποιήθηκαν και που τώρα δήλωσαν χρεωκοπία ενώθηκαν για να απαιτήσουν μισθούς και συντάξεις και μέτρα υπέρ της εργασίας.Ενώθηκαν με φοιτητές και μάχιμους πολιτικούς και άρχισαν να πετροβολούν κυβερνητικά κτίρια.
Διαδηλωτής στη Βοσνία
Διαδηλωτής στη Βοσνία
Μετά τον 4ετή πόλεμο που έληξε το 1995, η Βοσνία έδειξε σημάδια ανάκαμψης αλλά τα τελευταία χρόνια υπαναχώρησε στη γενικευμένη κρίση.Η ανεργία εκτινάχθηκε στο  27,5 %.Πολιτική και οικονομική διαφθορά μαστίζουν τη χώρα.Τα τραύματα του πολέμου υποβόσκουν.Η χώρα χωρίστηκε σε 2 κυρίως μέρη.Στην σέρβικη Republika Srpska που επιδιώκει ανεξαρτητοποίηση και στην αποκαλούμενη Ομοσπονδία που αποτελείται από 10 καντόνια και κυριαρχείται από τους μουσουλμάνους της Βοσνίας και από Κροάτες.
Η αραβική άνοιξη πρωτοεκδηλώθηκε στο Μαγκρέμπ ως κοινωνικό κίνημα που απαιτούσε εκδημοκρατισμό και κοινωνικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις πριν μετατραπεί σε κίνημα σαλαφιστών, αδερφών μουσουλμάνων και γουαχαμπιστών που κατεύθυναν ιερούς πολέμους στο πλευρό της Αλ Κάιντα και σκόρπισαν τον τρόμο από την Αίγυπτο ως τη Συρία.Ποιά θα είναι η μετεξέλιξη  των αντίστοιχων ευρωπαικών κινημάτων που σύμφωνα με αναλυτές πατρονάρονται από αντίστοιχα κέντρα λήψης αποφάσεων;

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου