Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Και σεις ακόμα κυβερνάτε!


γραφει ο αρισταρχος

“…βογγάει και κλαίει γοερά όταν αυτή η νεαρή παλάμη γεμάτη ντροπή απλώνεται για τα λίγα ψίχουλα της επιβίωσης…”




Από τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας που έδωσε ο ΟΑΕΔ, η ανεργία τον Νοέμβριο του 2013 ήταν στο 28%! Ενώ υπολογίζεται πως είναι πολύ μεγαλύτερο γιατί πάρα πολλοί δεν είναι καν εγγεγραμμένοι στον οργανισμό. Και από αυτό το 28% που μεταφράζεται στο εφιαλτικό νούμερο των 1.382.062(επίσημα!) ατόμων με αύξηση σε ημερήσια βάση 296(!) ατόμων. Σύμφωνα, πάντα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ του τελευταίου δωδεκαμήνου, το 61.4% ανήκει τιμητικά στα νιάτα μας που αν πιάσουν την πέτρα θα την στραγγίσουν. Ούτε το απολυτίκιο της Μεγάλης Παρασκευής “Εξηγόρασας ημάς εκ της κατάρας του νόμου, τω τιμίω σου Αίματι· τω σταυρώ προσηλωθείς και τη λόγχη κεντηθείς, την αθανασίαν επήγασας ανθρώποις· Σωτήρ ημών, δόξα σοι.”

Ναι, μια λόγχη και μια σταύρωση. Μια σταύρωση ενός λαού που μεγαλούργησε και γέννησε και γαλούχησε παιδιά ξοδεύοντας από το αίμα του για να τα αποδώσει σε μια κοινωνία ανέργων. Και να τα βάλει στο τρένο της ξενιτιάς αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την φτώχεια σε εθνική καταστροφή.

Και σεις ακόμη είστε κυβερνήτες. Νέοι Πόντιοι Πιλάτοι που βουτάτε να ξεπλύνετε την ανεξίτηλη βρώμα από τα χέρια σας στο αίμα αυτών των παιδιών. Υπάρχει ψυχή που να αντέχει τόσο βάρος; Γιατί η δική μου, μαζί με όλων των άλλων, βογγάει και κλαίει γοερά όταν αυτή η νεαρή παλάμη γεμάτη ντροπή απλώνεται για τα λίγα ψίχουλα της επιβίωσης. Τόσο λίγα μας αφήσατε.

Και σεις ακόμη κυβερνάτε! Αλήθεια, γιατί και ποιούς;

Ξεπεζέψτε και κατεβείτε και ανακατευθείτε χωρίς φρουρούς και παλαμοθοριβιστές χωρίς σκηνοθέτες και στυλίστες χωρίς τα προσωπικά σας μίντια και ανασάνετε(αν μπορείτε) την ίδια με μας μπόχα. Δεν είναι αυτή η μπόχα από την αφαγία, την απλυσιά, την ανημπόρια. Είναι η βρώμα από αυτούς που την πέταξαν στις ζωές του κόσμου και τώρα συστημικά προστατευμένοι απολαμβάνουν… τι; Δεν τους είπε ποτέ κανένας γι αυτό που ζούνε; Το 99,99999…% είναι το πνεύμα τους και φροντίζουν μονάχα για την ευδαιμονία του υπολοίπου. Άνθρωποι μοιραίοι! Άνθρωποι επικίνδυνοι.

Ουαί υμίν….


aienaristeyein.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου