Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Η αιτία της εθνικής μας ξεφτίλας


Γράφει ο Νικ. Αλ. Αργυρίου

Η Ελλάς είναι παγκόσμιο φαινόμενο μιας και ένας τόσο μικρός τόπος έχει τόση μεγάλη ιστορία.
Έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για την Πατρίδα των Ηρώων, όμως σήμερα παρατηρούμε ότι σε τούτο το μυστηριακό τόπο που γέννησε τις τέχνες και τις επιστήμες, πως υπάρχουν οι εξής κατηγορίες πολιτών :


Εκείνοι που κινούνται εντελώς στην επιφάνεια χωρίς καμία πνευματικότητα και, κυριολεκτικά έχουν στη σκέψη τους την απάτη και το ψέμα. Εδώ είναι θλιβερό ότι ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών, με κύριο χαρακτηριστικό πως ενδιαφέρονται μόνο για το προσωπικό τους όφελος εις βάρος των υπολοίπων.
Εκείνοι που είναι δήθεν "ψαγμένοι" και λειτουργούν ασυνείδητα υπέρ του εχθρού. Πρόκειται για μια μειοψηφία πολιτών που παίζει το παιχνίδι του συστήματος.
Τέλος, εκείνοι που πραγματικά δρουν με την ενέργεια που πηγάζει από την αρχαία Ελλάδα, προσπαθώντας να ισορροπήσουν στο σήμερα. Είναι αρκετά μικρή μειοψηφία σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες , που δυστυχώς παρουσιάζεται ως μονάδες ατόμων, χωρίς να έχουν την ικανότητα έως σήμερα να ενωθούν.

Με τέτοιους πολίτες είναι πολύ εύκολο να καταλάβουμε γιατί σήμερα έχουμε έρθει σε σημείο εθνικής ξεφτίλας. Ας δούμε την πατρίδα μας με σοβαρότητα και, ας πάψουμε να τα βάζουμε με τους άλλους. Ας παραδεχτούμε την ευθύνη μας. Ίσως τότε αλλάξει κάτι σε τούτο τον τόπο....


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου