Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος


του SON OFEON

Παρακαλούθησα σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ την εμβριθή ανάλυση των δημοσιογράφων του για το "ενδεχόμενο" ο Αρειος Πάγος να απαγορεύσει την κάθοδο στις ευρωεκλογές της Χρυσής 
Αυγής, αν το σύνολο των βουλευτών της παραπεμφθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και προφυλακισθεί.



Από αυτά που άκουγα δεν μπόρεσα να αποφύγω τον συνειρμό με όσα συμβαίνουν στην ταινία "Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος".

Στο τελείωμα της ταινίας οι δύο ήρωες βαδίζουν πεζοί σ' ενα αυτοκινητόδρομο. Σταματάει δίπλα τους ένα πούλμαν γεμάτο με καλλονές της Hawaian Tropic και τους ζητούν να τις βοηθήσουν σε κάτι. Ψάχνουν δύο άντρες για να τις συνοδεύσουν σε μακροχρόνια περιοδεία και να τις αλείφουν με αντιηλιακό πριν τις φωτογραφήσεις.

Ο ένας εκ των δύο φίλων (ο πανηλίθιος) τους υποδεικνύει ότι μερικά μίλια παρακάτω υπάρχει μία πόλη, όπου μπορούν να αναζητήσουν τους άνδρες που ψάχνουν. Το πούλμαν ξεκινά προς την κατεύθυνση που του υπέδειξαν.

Τότε ξαφνικά ο ηλίθιος αρχίζει να τρέχει και να κυνηγάει το πούλμαν, επιδιώκοντας για άγνωστο λόγο να το σταματήσει. Ο θεατής υποπτεύεται ότι ο ηλίθιος κατάλαβε τη γκάφα και θέλει να επανορθώσει προσφέροντας αυτό που του ζήτησαν οι κοπέλες. Το λεωφορείο σταματά τελικά και ο ηλίθιος ζητάει συγγνώμη, γιατί η κατεύθυνση που τους υπέδειξε ο φίλος του ήταν η αντίθετη. Στη συνέχεια η ταινία τελειώνει με τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο να συνεχίζουν τον δρόμο τους ευτυχισμένοι.

Κατά παρόμοιο τρόπο οι δημοσιογράφοι όλων των καναλιών επιδιώκουν να καθοδηγήσουν την συγκυβέρνηση στον χειρισμό της με την Χρυσή Αυγή.

Το πρόσφατο εφεύρημα τους είναι ότι μπορεί ο 'Αρειος Πάγος να εμποδίσει την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές, επειδή οι βουλευτές της μπορεί να είναι όλοι προφυλακισμένοι και υπόδικοι.

Δεν είμαι νομικός, αλλά κατέχω την κοινή λογική.

'Ολοι οι προφυλακισμένοι βουλευτές δεν έχουν παραιτηθεί ακόμα και συνεπώς δεν μπορούν να γίνουν συγχρόνως βουλευτές και ευρωβουλευτές, ακόμα και αν εκλεγούν τον Μάιο.

Κατά συνέπεια η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να έχει και άλλα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της, που δεν κατηγορούνται για τίποτα.

Ως πρόσφατα οι ευρωβουλευτές ψηφίζονταν με λίστα και συνεπώς η Χρυσή Αυγή είχε όντως πρόβλημα να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της με επώνυμους και προβεβλημένους χρυσαυγίτες: Δεν υπήρχαν αρκετοί διαθέσιμοι.

Στη συνέχεια έδρασε ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος.

Αποφάσισαν να γίνουν οι ευρωεκλογές με σταυρό προτίμησης σε λίστα 42 υποψηφίων (διπλάσιοι υποψήφιοι από τις διαθέσιμες θέσεις).

Η επιλογή αυτή έγινε για μικροπολιτικούς λόγους για να μην δυσαρεστηθούν οι εν δυνάμει υποψήφιοι για τη θέση τους στην λίστα.

Προέκυψε όμως σαν παρενέργεια ότι τώρα το σύνολο των σημερινών βουλευτών της Χρυσής Αυγής μπορεί να είναι συγχρόνως και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Θα περισσεύουν και 24 θέσεις για ευρωβουλευτές κομπάρσους.

Ο 'Αρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει και στους 42 να είναι υποψήφιοι, καθώς το 24 είναι πάνω από το μισό του 42.

Κατά συνέπεια δεν μπορεί να απαγορεύσει νόμιμα στην Χρυσή Αυγή να κατέβει στις ευρωεκλογές!

Μαντέψτε όμως ποιούς θα ψηφίσουν κατά πλειοψηφία οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής: Mα φυσικά τους υπόδικους βουλευτές τους...

Στη συνέχεια οι υπόδικοι βουλευτές ,που θα εκλεγούν, θα πρέπει να παραιτηθούν από τα καθήκοντα τους ως 'Ελληνες βουλευτές και να μας"εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή".

Φαντασθείτε τα μούτρα της Μέρκελ και των αντιπάλων τους για την "ευχάριστη" εξέλιξη.

Θα ακολουθήσουν κατά πάσα πιθανότητα αναπληρωματικές βουλευτικές εκλογές για την συμπλήρωση των θέσεων τους, όπου προκύψουν. Στην πλειοψηφία τους οι υπόδικοι εκλέγονται σε αστικές περιοχές με πολλούς ψηφοφόρους και προβλήματα ανεργίας. Μπορείτε να φαντασθείτε το αποτέλεσμα.

Στις ευρωεκλογές η συγκυβέρνηση προβλέπεται να φάει μεγάλο χαστούκι από τους ψηφοφόρους.

'Αντε μετά να τους πείσεις ότι δεν θα γίνουν βουλευτικές εκλογές και θα ολοκληρώσεις την τετραετία.

Ωραίο ανέκδοτο δεν ακούγεται?

Aλλά ας υποθέσουμε ότι ο 'Αρειος Πάγος κάνει το σφάλμα και απαγορεύσει την κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές, ακούγοντας τις παραινέσεις των πανηλιθίων (εντός και εκτός τηλεοπτικών παραθύρων)

Τι εμποδίζει το υπό ίδρυση κόμμα με το όνομα " Εθνική Αυγή "να έχει υποψηφίους του τους 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής? Aπολύτως τίποτα..

Πάλι το 18 είναι μικρότερο από το μισό του 42. Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ένα κόμμα, επειδή η μειοψηφία του κατηγορείται και είναι υπόδικη.

Για να ολοκληρώσω την περιγραφή του σχεδίου των πανηλιθίων συμπληρώνω και το κερασάκι:

Στο πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών σπάνια βγαίνει δήμαρχος, αλλά μετριούνται τα κουκιά.

Στη περίπτωση που στο δεύτερο γύρο προκύψουν υποψήφιοι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, θα δοθεί από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εντολή στους ψηφοφόρους τους να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή ή να ρίξουν λευκό?

Aν οι ψηφοφόροι πάρουν τέτοια εντολή στο δεύτερο γύρο η συντριβή της συγκυβέρνησης θα είναι καθολική.

Η αποχή στους ψηφοφόρους της θα ξεπεράσει το 60%.

Και ο πιό καλόπιστος ψηφοφόρος της ΝΔ θα προτιμήσει να ψηφίσει Χρυσή Αυγή, παρά να παραδεχθεί στους φίλους του δεξιούς ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την γραμμή του κόμματος. Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί στο θέμα αυτό να δοθεί γραμμή από καμμία ηγεσία.

Το ίδιο και χειρότερο δίλημμα θα προκύψει αν οι δύο υποψήφιοι στον δεύτερο γύρο είναι η ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περίπτωση αυτή όμως είναι πολύ πιθανό η Χρυσή Αυγή και οι συμπαθούντες να απόσχουν από την ψηφοφορία και η ΝΔ τότε θα πάθει πανωλεθρία.

Τώρα που ακούσατε το σενάριο μπορείτε να ψάξετε για τον ηλίθιο και τον πανηλίθιο και να γελάσετε.

Αυτή την φορά ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος δεν θα είναι η επιλογή σας.

Εκτός βέβαια αν προτιμήσετε να ακολουθήσετε τις κοπέλες των Hawaian Tropics στην πολλά υποσχόμενη προεκλογική περιοδεία τους προς τις σίγουρες βουλευτικές εκλογές τον Μάρτιο του 2015, με ευκαιρία την αδυναμία εκλογής προέδρου δημοκρατίας.

Στην περίπτωση αυτή θα μπείτε σε περιπέτειες, καθώς θα είστε υποχρεωμένοι να δώσετε αυτοδυναμία σε κάποιον που μπορεί να σας κοροιδέψει ή να σας καταστρέψει ως τότε...


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου