Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ο πραγματικός κίνδυνος είναι η απάθεια του κόσμου!


Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες να ανακοινώνονται μια σειρά από θετικά νέα. Προγράμματα για την ανεργία, φορολογικές ελαφρύνσεις, κοινωνικό μέρισμα, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και άλλα πολλά που είχαμε να δούμε χρόνια στην Ελλάδα.

  

Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει φιλότιμες προσπάθειες να αλλάξει το κλίμα. Ανακοίνωσε πρόσφατα μεγάλο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Παράλληλα, υποσχέθηκε 1 δις ευρώ να μοιραστεί σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Το οικονομικό επιτελείο κατάλαβε τις γκάφες με τα υψηλά φορολογικά πρόστιμα και τον φόρο υπεραξίας και φέρνει νέο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο με πολλές ευνοϊκές αλλαγές.

Ο πρωθυπουργός παρεμβαίνει και δεν θα φορολογούνται τα επιδόματα επικινδυνότητας για τους ένστολους. Το φορολογικό για τους αγρότες έχει γίνει εξαιρετικά ευνοϊκό ενώ επίκεινται κι άλλες αλλαγές προς το καλύτερο.

Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές πάνε καλά και δεν προβλέπονται σκληρά μέτρα στον ορίζοντα.

Υπάρχουν κι άλλα καλά νέα, όπως ότι επιτέλους η δικαιοσύνη κινείται και συλλαμβάνει και επώνυμους. Ή ότι υπάρχει μια σχετική λογοδοσία την οποία είχαμε να δούμε δεκαετίες. 
Κι όμως. Παρά τα τόσα καλά νέα βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν αντιδρά. Ακούει απανωτές καλές ειδήσεις και τις ακούει με αδιαφορία, παγωμάρα παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να αναθαρρήσει. Φυσικά δεν είναι για να πανηγυρίζει κανείς μετά από τέτοια καταστροφή που έχει υποστεί η Ελλάδα. Ίσως πάλι όλα αυτά τα καλά νέα να είναι σταγόνα στην έρημο και ο κόσμος να μην μπορεί να βγει από το τούνελ που έχει μπει τόσα χρόνια. Να αισθάνεται αδύναμος, άβουλος αλλά και να μην εμπιστεύεται πλέον κανέναν, ούτε κι όταν ακούει πραγματικά καλές ειδήσεις.

Αυτό το σκηνικό της απάθειας μπορεί να κρύβει δύο βόμβες. Για την ίδια την κυβέρνηση και για την πατρίδα. Διότι αν πρόκειται για απάθεια που κρύβει εσωτερική οργή τότε μαύρο φίδι που έφαγε ακόμη κι όσους προσπαθούν για το καλύτερο.

Αν είναι απαισιοδοξία για το μέλλον τότε υπάρχει πρόβλημα και για τη χώρα.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου