Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!


Μαθαίνουμε ότι ένα νέο κίνημα απλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς γνωστά ονόματα, ένα κίνημα που ξεκίνησε από απλούς πολίτες. 


Αν και απ’ ότι φαίνεται, οι πολίτες αυτοί αξιοποιούν με κάθε τρόπο το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί τους κόλλησαν ήδη το παρατσούκλι «κίνημα του καφέ», καθώς ακούγεται ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να γνωριστούν μεταξύ τους, και ο καφές δείχνει να προσφέρεται … 

Οι ίδιοι πάντως, αυτοαποκαλούνται κίνημα του «Δεν πάει άλλο!» και εξηγούν ότι ο καφές είναι το μέσο για να γνωριστούν καλύτερα και να μιλούν κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο στα μάτια. Είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές και δεν θα εκπλαγούμε αν αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη των Ευρωεκλογών. 

Φίλος που τον τιμώ για την εντιμότητα και το ήθος του, μου έδωσε το παρακάτω κείμενο, που λέει ποιοι είναι και τι επιδιώκουν. Σας το κοινοποιούμε.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!

Ενωμένοι κατά της διαφθοράς και του παλαιοκομματισμού

Ξεκινώντας, ας συστηθούμε, ας πούμε ποιοι είμαστε.

Είμαστε αυτοί που στις δημοσκοπήσεις δηλώνουμε ότι δεν μας εκφράζει ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ από τα μικρά και μεγάλα της σημερινής Βουλής. Είμαστε αυτοί, που μας υποτιμούν και μας προσβάλουν όταν αναλύουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, θεωρώντας ότι όταν έρθει η ώρα της κάλπης θα ψηφίσουμε (οπωσδήποτε και αναλογικά μοιρασμένοι) ένα από τα κόμματα αυτά. Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν:\
· Είμαστε από αυτούς που δεν τα φάγανε μαζί με τον κάθε Πάγκαλο.

· Είμαστε από αυτούς που πιστεύουν ότι αν συνεχιστεί αυτή η λανθασμένη πορεία, η Ελλάδα θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά.

· Είμαστε από αυτούς που στις δημοσκοπήσεις επιλέγουν «ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ». 

· Είμαστε από το 75% που στις δημοσκοπήσεις δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανένα από τα σημερινά κόμματα, κανέναν από τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς. 

· Είμαστε από αυτούς που πονάνε για την Ελλάδα, που πονάνε για την τόσο μεγάλη ανεργία, που αγαπάνε τον συμπολίτη τους, που δεν ανέχονται άλλο τη διαφθορά, τις παρανομίες και τις αδικίες.

· Προερχόμαστε από όλους τους πολιτικούς χώρους και ενωθήκαμε επειδή μας ενώνει η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

· Δεν είμαστε απολίτικοι, κάθε άλλο. Όλοι μας και ο καθένας χωριστά, έχουμε τις ιδέες και τα πιστεύω μας. Είμαστε ΚΑΙ «μνημονιακοί» ΚΑΙ «αντιμνημονιακοί» ΚΑΙ «δεξιοί» ΚΑΙ «κεντρώοι» ΚΑΙ «αριστεροί» και όπως αλλιώς θέλετε να λεγόμαστε. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ μεταξύ μας για το ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης. Κάποιοι από εμάς προτείνουν λύσεις πιο φιλελεύθερες, άλλοι πιο σοσιαλδημοκρατικές ή και σοσιαλιστικές, άλλοι από εμάς είναι πιο συντηρητικοί, ενώ άλλοι είναι περισσότερο ριζοσπαστικοί. Αυτό ΔΕΝ το θεωρούμε εμπόδιο στην ενότητά μας. Επειδή θεωρούμε πρωταρχικό το να μας κυβερνούν έντιμοι Έλληνες, ότι και αν πιστεύουν. Γι’ αυτό υπάρχει η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία των εντίμων και ανιδιοτελών, των αγνών πατριωτών.

· Είμαστε αυτοί που λένε ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!! 

Όλοι συμφωνούν ότι η χώρα μας είναι βυθισμένη σε βαθιά κρίση. Κρίση οικονομική, ηθική, κοινωνική, κρίση αξιών, κρίση παιδείας. 

Αλλά εμείς λέμε ότι πίσω από όλα αυτά και υπεύθυνη για όλα αυτά, είναι μία βαθιά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. Και η αιτία της πολιτικής κρίσης βρίσκεται στον ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ, σε αυτό που λέμε «πελατειακό κράτος» και στην ΔΙΑΦΘΟΡΑ, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η διαφθορά, σε συνδυασμό με την συστηματική και σκόπιμη ατιμωρησία, είναι αυτή που έδωσε την χαριστική βολή, σε μία κοινωνία που εδώ και δεκαετίες έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Η ΚΡΙΣΗ που μαστίζει τη χώρα είναι πρώτα απ’ όλα ΠΟΛΙΤΙΚΗ (και όχι οικονομική) και οφείλεται στο ότι τα κόμματα της σημερινής Βουλής, μικρά ή μεγάλα, αγωνίζονται πρώτα απ’ όλα για τα δικά τους συμφέροντα και τους δικούς τους «πελάτες», έχοντας σαν βασικά τους όπλα τον λαϊκισμό, το ρουσφέτι, τη διαφθορά συνειδήσεων και την ατιμωρησία. Γι’ αυτό και δεν μας εκφράζει κανένα από τα σημερινά μικρά ή μεγάλα κόμματα της Βουλής. Τα κόμματα αυτά, δεν έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν την πολύπλευρη κρίση, που πλέον είναι. Ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους επιβίωση, για το δικό τους παιχνίδι εξουσίας, για την επιβίωση του απαίσιου συστήματος που έχουν στήσει εδώ και τόσες δεκαετίες.

Η πολιτική κρίση είναι η βασική αιτία που έχουμε ταυτόχρονα οικονομική, κοινωνική και ηθική κρίση, κρίση αξιών και παιδείας. Και μόνος τρόπος για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση είναι να διαλυθούν τα παλαιά κόμματα και να δημιουργηθούν νέα, υγιή, από ανθρώπους έντιμους και ανιδιοτελείς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, μαζευτήκαμε, χιλιάδες «ανώνυμοι» και «καθημερινοί» Έλληνες και Ελληνίδες, με σκοπό να αλλάξουμε την Ελλάδα, να φτιάξουμε μία Ελλάδα που θα κυβερνάται από έντιμους και ανιδιοτελείς, μια νέα Ελλάδα, που θα την παραδώσουμε στα παιδιά μας, λέγοντας ότι είμαστε υπερήφανοι για όσα καταφέραμε να αλλάξουμε και να φτιάξουμε.

Ξέρουμε ότι δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα ταυτόχρονα. Ένα ένα λοιπόν, έτσι όπως απαιτεί η λογική. Και η λογική απαιτεί να αξιολογήσουμε ποια προβλήματα είναι πιο επείγοντα, ποια πρέπει να λυθούν πρώτα.

Έτσι, με γνώμονα όλα τα παραπάνω, οι βασικοί στόχοι που μας ενώνουν, είναι:

I. Η διάλυση του παλαιοκομματισμού 

II. Η ριζική ανανέωση της πολιτικής ζωής της χώρας, με νέα πολιτικά σχήματα που θα προκύψουν μέσα από την κοινή μας προσπάθεια.

III. Η Συνταγματική Αναθεώρηση, με βασικούς άξονες τον διαχωρισμό Εκτελεστικής και Νομοθετικής Εξουσίας και την κατάργηση της μονιμότητας, της Υπουργικής και Βουλευτικής ασυλίας και της χρηματοδότησης των κομμάτων.

IV. Η αυστηρή εφαρμογή των Νόμων για να χτυπηθεί παραδειγματικά η διαφθορά.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα γίνει παρακαλώντας ή περιμένοντας να τα αλλάξουν τα σημερινοί κόμματα και οι σημερινοί πολιτικοί. Για να γίνουν αυτά πρέπει να έρθουν στην εξουσία νέες δυνάμεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ενωνόμαστε εν όψει των Ευρωεκλογών, για να δείξουμε τη δύναμή μας, για να μάθουν όλοι ότι πρέπει να μας σέβονται! 

Δεν κυνηγάμε αξιώματα, γι’ αυτό και όλοι εμείς οι «πρωτεργάτες» αυτού του κινήματος έχουμε δεσμευτεί να μην είμαστε υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές ή άλλα «οφίτσια». Οι υποψήφιοί μας θα καθοριστούν με κριτήρια ενωτικά και αξιοκρατικά, έτσι ώστε να είμαστε υπερήφανοι για αυτούς και όχι να ντρεπόμαστε. 

Ενωνόμαστε σήμερα και ξεκινάμε, με σκοπό να γνωριστούμε μεταξύ μας. Καλούμε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που συμμερίζεται τις σκέψεις αυτές, να οργανώσει με φίλους και γνωστούς Επιτροπές Πρωτοβουλίας, έτσι ώστε να απλωθούμε γρήγορα σε όλη τη χώρα.

Τα αρχικά μας μέλη κρατούν (προς το παρόν) την ανωνυμία τους, όχι επειδή έχουν κάτι να κρύψουν, αλλά επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους ΕΡΓΑΤΕΣ και όχι αυριανούς ηγέτες. Για ηγεσίες κλπ, έχουμε σκοπό να μιλήσουμε μετά τις Ευρωεκλογές, τότε που θα χρειαστεί να οργανωθούμε ακόμη καλύτερα, για να προωθήσουμε παραπέρα του κοινούς μας στόχους. Οι σημερινοί πρωτεργάτες, έχουν ήδη δεσμευτεί να μην διεκδικήσουν ηγετικές θέσεις. Δεν έχουν πολιτικές φιλοδοξίες ούτε είναι αυτό που τους ένωσε. Είναι και αισθάνονται απλοί πολίτες, όπως όλοι μας, ενεργοί πολίτες και πατριώτες. 

Στις γραμμές μας δεν έχουμε ούτε έναν παλαιό πολιτικό, όχι επειδή δεν υπάρχει κανείς που να αξίζει την εκτίμησή μας, αλλά επειδή το κίνημά μας ξεκίνησε από απλούς πολίτες και σε αυτούς βασίζεται. Αν θέλουν να έρθουν μαζί μας και παλαιοί πολιτικοί, θα κριθούν με βάση την εντιμότητά τους. Και θα έρθουν και αυτοί σαν απλοί στρατιώτες, για τους σκοπούς που αναφέρουμε παραπάνω.

Σημαία μας είναι η ενότητα και βασικό μας σύνθημα η ριζική πολιτική ανανέωση. Ήρθε η ώρα να δείξουμε, σαν λαός, αν θέλουμε και αν μας αξίζει να έχουμε μία καλύτερη ζωή, μία καλύτερη Ελλάδα. Η ώρα είναι ΤΩΡΑ. Χθες ήταν ακόμη νωρίς και αύριο θα είναι πολύ αργά. Γιατί, αν δεν κινηθούμε τώρα, το «σύστημα» (που σήμερα είναι στα πρόθυρα της διάλυσης) θα επιβιώσει και θα ανακάμψει. 

Βοηθείστε να οργανωθούμε σε κάθε Περιφέρεια, σε κάθε Δήμο, σε κάθε χώρο εργασίας. 

Ξεκινήστε με τους φίλους και γνωστούς σας, φτιάχνοντας παντού Επιτροπές Πρωτοβουλίας.



logiastarata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου