Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Η απαράδεκτη επιστολή της Greenpeace για τα χημικά της Συρίας



Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το διαδικτυακό μας μελάνι γράφοντας για τις ΜΚΟ και πως αυτές είναι όργανα μυστικών υπηρεσιών κάνοντας μάλιστα αναφορά στην Greenpeace και είδαμε επιστολή της εν λόγω ΜΚΟ να κάνει πάλι κατευθυνόμενου τύπου ακτιβισμό: 'Σε παρακαλώ, κυβέρνηση, όταν με βιάζεις μην ξεχνάς το προφυλακτικό"...



Διαβάστε την απαράδεκτη επιστολή που μας ζητάει να υπογράψουμε για να στείλει στο Βενιζέλο:
Θέμα μηνύματος : Απαίτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
να εξασφαλίσει ότι η καταστροφή των χημικών όπλων θα γίνει με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τη θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία

Προς : κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης
Απαιτούμε μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τα χημικά όπλα της Συρίας

Κύριε Υπουργέ, σας καλούμε με την ιδιότητά σας ως Υπουργός Εξωτερικών και με την ευκαιρία της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

- Να απαιτήσετε από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων (OPCW) των Ηνωμένων Εθνών:

α) όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι ο Οργανισμός θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του για την προστασία του παράκτιου πληθυσμού και της θαλάσσιας ζωής,

β) διαρκή ενημέρωση και χρονοδιαγράμματα για το πρόγραμμα καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας και

γ) ακριβείς πληροφορίες για τον τύπο, το μέγεθος των φορτίων των χημικών όπλων που θα οδηγηθούν προς καταστροφή και επεξεργασία-καταστροφή και τον τελικό προορισμό τους.

- Να εξασφαλίσετε την έγκυρη, διαφανή και συστηματική ενημέρωση των πολιτών και των εμπλεκόμενων φορέων (όπως περιφέρειες, ΟΤΑ, κοκ).



Να υπενθυμίσουμε ότι μια αντίστοιχη επιστολή είχε ετοιμάσει πέρσι προς τον κο Στουρνάρα όπου του ζητούσε να ΜΗΝ κάνει πίσω και μειώσει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης γιατί αυτό... βλάπτει το περιβάλλον, αλλά να δώσει ΔΑΝΕΙΑ στους ιδιοκτήτες να κάνουν τα σπίτια τους 'πράσινα'!!! [Κρυώνεις στο σπίτι σου; Πάρε τηλέφωνο την Greenpeace να σου πει την πιο απίστευτη λύση] Μια ιδέα που περιέργως ασπάζεται και η Τρόικα, [Σε... 'κούφανε΄ο Τόμσεν που μίλησε για κουφώματα;] αλλά και το ΥΠΕΚΑ με την τράπεζα που διαπλέκονται στο πρόγραμμα "Εξοικονόμη κατ' Οίκον"

Και πίσω στα χημικά που θα πάθουν υδρόλυση στη Μεσόγειο και την αγωνία του Ελληνικού λαού, που για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ η Greenpeace προσπερνά για να κάνει τη δική της πολιτική, αυτή που εναρμονίζεται απόλυτα με τα συμφέροντα των παγκοσμιοποιητών. Με λίγα λόγια κι απλά, συμφωνεί με το επικίνδυνο εγχείρημα στη Μεσόγειο, απλά ζητά να... είναι προσεκτικοί λίγο βρε παιδί μου!

Στη σελίδα της facebook το κάλεσμα της έχει μπει σε πολλές αναρτήσεις κι αρκετοί που δυστυχώς δεν γνωρίζουν τι παίζει με την οργάνωση αλλά και με το θέμα των χημικών τις έχουν μοιράσει, αλλά δεν είναι και λίγοι αυτοί που τις τα χώνουν πλέον γερά και για την στάση της στο θέμα αυτό, αλλά και για την απόλυτη σιωπή της για τις Σκουριές. 

Είπαμε, Controlled Opposition λέγεται, δηλαδή, Ελεγχόμενη Αντίσταση και αυτός είναι ο σκοπός των εν λόγω ΜΚΟ. Τώρα όσοι υπογράψουν το κάλεσμα θα κοιμούνται με ήσυχη τη συνείδηση ότι κάτι έκαναν, έπιασαν τον Πάπα από.... Στο μεταξύ,


14 χώρες ενώνουν τη φωνή τους κατά των χημικών


Διεθνή έκκληση προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ακύρωση καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο, συνυπογράφουν περιβαλλοντικοί φορείς και επιστήμονες από 14 χώρες της ΕΕ.

Στην έκκληση, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», εκφράζεται η ανησυχία «για τον κίνδυνο δηλητηρίασης της Μεσογείου», ανησυχία που οφείλεται «στους πιθανούς κινδύνους μιας τόσο περίπλοκης διαδικασίας καταστροφής που λαμβάνει χώρα πιλοτικά σε ασταθείς θαλάσσιες συνθήκες». Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η διαδικασία να οδηγήσει στην απελευθέρωση τόνων τοξικών αποβλήτων στη Μεσόγειο Θάλασσα, αποτελώντας μια σημαντική απειλή προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

Τίθενται ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της μεθόδου και του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθούν, καθώς και με την επιλογή του τόπου. Όπως σημειώνεται, πρόκειται για «μια επιβαρημένη περιοχή με ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και ένα ιστορικό παράνομης απόρριψης τοξικών και πυρηνικών αποβλήτων, στην οποία δεν υπάρχει δυνατότητα εξακρίβωσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που ενδέχεται να προκύψουν».

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υδροβιολόγος του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», Αναστασία Μήλιου, πρόταση των επιστημόνων είναι «η καταστροφή των χημικών να γίνει σε χερσαίο ελεγχόμενο περιβάλλον, όπου μπορεί να υπάρξει παρακολούθηση της ενδεχόμενης ρύπανσης από τα χημικά».

Η κ. Μήλιου επισημαίνει, εξάλλου, ότι η επιχείρηση χρηματοδοτείται με το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή κατά το ήμισυ του συνολικού κόστους, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Αφού γίνεται με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων άρα πρέπει να υπάρξει σαφής διασφάλιση της δημόσιας υγείας», προσθέτει.

Τη διεθνή έκκληση συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, φορείς, ΜΚΟ, κινήσεις πολιτών και περιβαλλοντικά ινστιτούτα από την Ελλάδα, την Ιταλία, το Ισραήλ, τη Μάλτα, την Κύπρο, τη Σλοβενία, την Ισπανία και το Βέλγιο, καθώς και καθηγητές πανεπιστημίων της Ολλανδίας, της Βρετανίας, της Ισπανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας του «Αρχιπελάγους» για την ανάδειξη του θέματος, πραγματοποιήθηκαν, επιπροσθέτως, συναντήσεις επιστημόνων του Ινστιτούτου στις Βρυξέλλες με εκπροσώπους της Επιτροπής Θαλασσίων Υποθέσεων και ευρωβουλευτές, οι οποίοι, σύμφωνα με την κ. Μήλιου, «εξέφρασαν την ανησυχία τους για το κατά πόσο θα είναι ασφαλής η όλη διαδικασία».


cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου