Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αποτοξίνωση του εντέρου - Τι να κάνετε

Η δυσλειτουργία του εντέρου, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το νευρικό σύστημα, δεδομένου ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε τα τοξικά τρόφιμα να μην διεισδύουν και να μολύνουν το σώμα μας.



Το να έχουμε καθαρό έντερο, σημαίνει πως η υγεία μας είναι σε καλό δρόμο, διότι παράγονται τοξικά απόβλητα και διευκολύνουν το έργο του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα μη καθαρό έντερο, όμως, που έχει μέσα του διάφορες τοξικές ουσίες και επιβαρύνει το ανοσοποιητικό σύστημα, με το πέρασμα του χρόνου, χάνει την αποτελεσματικότητά του, προκαλώντας πολλά προβλήματα όπως διάφορες αλλεργίες και δυσανεξίες. 

Μετά από χρόνια μελέτης και πειραματισμού, τα πιο κοινά προβλήματα υγείας στις βιομηχανοποιημένες κοινωνίες, οφείλονται στην κακή κατάσταση καθαρισμό του εντέρου. 

Τα έντερα δεν είναι καθαρά εσωτερικά, ιδίως του παχέος εντέρου. Στην πραγματικότητα, αν αφήσετε στάσιμες τις ακαθαρσίες από τις τροφές στο παχύ έντερο, θα ξεκινήσει μια διαδικασία αποσύνθεσης που ερεθίζει το βλεννογόνο, καθιστώντας το λιγότερο διαπερατό (Σύνδρομο διαρροής του εντέρου) και αυτό θα επιτρέψει στις τοξίνες να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. 

Αυτές οι τοξίνες, με τη σειρά τους, μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για πολλές ασθένειες και διαταραχές του οργανισμού, όπως δερματικά προβλήματα, δηλητηρίαση του αίματος, ευερεθιστότητα, αδυναμία, ατονία, κακή μνήμη και προβλήματα που έχουν να κάνουν με γεροντική άνοια. 

Μερικά σημάδια δηλητηρίασης του παχέος εντέρου είναι: περιττώματα και κακή μυρωδιά του ιδρώτα, δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος, φούσκωμα στην κοιλιά, μετεωρισμός ή τυμπανίτις (είναι σύμπτωμα ασθένειας του πεπτικού συστήματος που εκδηλώνεται στην συσσώρευση αερίων στο έντερο), κακή αναπνοή, ακμή και το δέρμα να είναι λίγο τονωτικό. Με λίγα λόγια, κάθε όργανο μπορεί να έχει πρόβλημα, με κάποια δυσκαμψία των αρθρώσεων (λόγω αύξηση της ηλικίας), το μυαλό να μην είναι σε πολύ καλή κατάσταση και γενικά να μην υπάρχει η ψυχολογική διάθεση. 

Ποιες είναι οι κύριες λειτουργίες του παχέος εντέρου; 

* Η εξάλειψη των αποβλήτων των τρογίμων μετά την πέψη. 
* Απορροφά νερό και θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για το σώμα. 
* Κάνει τις απαραίτητες εργασίες για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Εάν η βακτηριακή χλωρίδα του εντέρου έχει καλή βάση, αυτές οι λειτουργίες εκτελούνται με τον καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε τα απόβλητα των τροφίμων να απομακρύνονται. Εάν, η βακτηριακή χλωρίδα έχει μεταβληθεί, τα απόβλητα των τροφίμων δεν εξαλείφονται πλήρως και συσσωρεύονται στο έντερο. 

Η συσσώρευση αυτή, δημιουργεί τις τοξικές ουσίες, που αρχικά, επηρεάζουν την εντερική μεμβράνη και στη συνέχεια μπορεί να περάσουν στο αίμα και στη λέμφο (το δεύτερο μετά το αίμα σημαντικό υγρό του ανθώπινου σώματος) και να πάνε φυσικά, οπουδήποτε στο σώμα. Αυτή η κατάσταση, στηρίζεται κυρίως στο ήπαρ. 

Φαίνεται απίστευτο, επειδή οι γιατροί συνήθως δεν μιλούν, αλλά πολλά προβλήματα και ασθένειες, έχουν τη ρίζα τους στη δυσλειτουργία του εντέρου, λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της χρήσης των φυσικών φαρμάκων. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν, η μη ισορροπημένη διατροφή, που είναι συνήθως πολύ πλούσια σε ζάχαρη, σε ραφιναρισμένα τρόφιμα, σε χημικά πρόσθετα και σε κύρια στοιχεία, χαμηλά σε περιεκτικότητα, όπως οι βιταμίνες, οι φυτικές ίνες και τα μέταλλα. 

Ακόμη και το άγχος, με τη σειρά του, μπορεί να καθορίσει την αλλοίωση των εντερικών τοιχωμάτων προκαλώντας υπερβολική ή ανεπαρκή συστολή, και μπορεί επίσης να επηρεάσει τη βακτηριακή χλωρίδα.

Η διαδικασία για την αποτοξίνωση του εντέρου, έχει σαν βασικό στόχο, την καλυτέρευση της υγείας και θα πρέπει να γίνει με τα εξής βήματα: 

Πρώτα πρέπει να καθαρίσει το κόλον (παχύ έντερο), με βότανα και φυτικές ίνες ίνες, οι οποίες σταδιακά σαρώνουν εσωτερικά την τοξική συσσώρευση, που έχει μαζευτεί κατά τη διάρκεια ετών και από τα επιβλαβή παράσιτα. 

Αφού καθαριστεί το παχύ έντερο από τα επιβλαβή παράσιτα, θα πρέπει να επαναφερθούν τα καλά βακτήρια που κρατούν τη βακτηριακή χλωρίδα σε ισορροπία και ενισχύουν τον οργανισμό. 

Τέλος, με κάποιες βιταμίνες, αμινοξέα και ανόργανα άλατα, θα πρέπει να καθαριστεί το σώμα από τα βλαβερά και βαρέα μέταλλα, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος και άλλες τοξικές ουσίες.


dimiwise.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου