Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

"Αφρίζουν" οι Γερμανοί - Τρεις πρώην καγκελάριοι υποστηρίζουν τον Β.Πούτιν!

Μεγάλη απογοήτευση για τους Γερμανούς που ο πρώην καγκελάριός τους Γκέρχαρντ Σρέντερ υποστηρίζει την Ρωσία και τον Β.Πούτιν και επικρίνει την δυτική επέμβαση στην Ουκρανια.
Δεν είναι άλλωστε ο μόνος. Δύο άλλοι πρώην καγκελάριοι της Γερμανίας, ο Χέλμουτ Σμιτ και ο Χέλμουτ Κολ, επίσης αμφισβητούν την επιλογή της Δύσης να αναμετρηθεί με τον Πούτιν και τη Ρωσία....




Οι δύο πολιτικοί δεν έχουν δεχθεί όμως τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Σρέντερ, ο οποίος βάλλεται για τη φιλία του με τον Πούτιν και την επιχειρηματική του σχέση με τη Gazprom. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου και η κυβέρνηση της χώρας εκφράζεται πολύ πιο προσεκτικά απέναντι στη Μόσχα, σε σχέση με άλλες χώρες της Δύσης. 

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Die Zeit», o Σρέντερ έσπευσε να επικρίνει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και την προσωρινή αποπομπή της από την G8, ενώ συνέκρινε τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας με την στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας το 1999, όταν ο ίδιος ήταν στην καγκελαρία.

«Είχαμε στείλει τα αεροπλάνα μας στη Σερβία και μαζί με το ΝΑΤΟ βομβάρδισαν ένα κυρίαρχο κράτος, χωρίς ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο Σρέντερ. «Γι 'αυτό είμαι επιφυλακτικός στο να κουνάω το δάχτυλό μου σε κάποιον», πρόσθεσε. Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας έσπευσε μάλιστα να δηλώσει ότι μπορεί να φανταστεί τι είναι αυτό που παρακινεί τον Ρώσο πρόεδρο. 

«Πιστεύω ότι ενδιαφέρεται για την εδραίωση της Ρωσίας και της οικονομίας της και θέλει να τη διατηρήσει ισχυρή. Πιστεύει ότι η Ρωσία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως οι ΗΠΑ», δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα «Die Zeit».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου