Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η Δεδηλωμένη της νίκης του κ Ερντογάν φέρνει νέο-οθωμανικές επικίνδυνες εξελίξεις;

Η Δεδηλωμένη της νίκης του κ. Ερντογάν.Με καταμετρημένο 78,8% το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αποσπά ποσοστό των ψήφων 43,17% έναντι 25,89% του Λαϊκού 
Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) σε εθνικό επίπεδο.




«Ο λαός έθαψε στην κάλπη τα χέρια που έβαλαν εναντίον της ανεξαρτησίας του» είπε ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Εναντίον της αντιπολίτευσης και του θρησκευτικού τάγματος του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν μίλησε ο Ερντογάν, πράγμα που δείχνει ότι θα συνεχιστεί η ακραία πόλωση στην Τουρκία.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους προσευχήθηκαν για τη νίκη μας σε όλον τον κόσμο», δήλωσε ο Ερντογάν, χαιρετώντας για δύο λεπτά το πλήθος. «Φυσικά, αυτός ο λαός χρειάζεται ένα μεγάλο ευχαριστώ. Προστατεύσατε τον αγώνα ανεξαρτησίας της νέας Τουρκίας. Υποστηρίξατε τον πρωθυπουργό σας. Σας ευχαριστώ θερμά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επέκρινε όσους επένδυσαν στο «χάος μετά τις 25 Μαρτίου», οπότε και αναμένετο μία μεγάλη αποκάλυψη ενός ηχητικού ντοκουμέντου.

«Έχασαν αλλά δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τις θέσεις τους» είπε αναφερόμενος στους ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αντιπολίτευση που δεν θα καλλιεργεί την πόλωση».

«Αυτή η χώρα είδε τους προδότες που έβαλαν εναντίον της εθνικής ασφάλειας της χώρας, του κράτους και της χώρας και έφτασαν στο σημείο να παρακολουθήσουν ακόμη και το υπουργείο εσωτερικών» είπε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στο τάγμα του Γκιουλέν και συνέχισε: «Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Πενσιλβάνια και στις προεκτάσεις της εντός της χώρας». http://www.ethnos.gr/

Εάν τώρα πάρουμε και την δεδηλωμένη που έχει η Ελληνική

κυβέρνηση μετά την ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου βλ.

τώρα η κυβερνητική πλειοψηφία (ΝΔ+ΠΑΣΟΚ) έχει 152 βουλευτές, αλλά και τις εφεδρείες του Λοβέρδου και του Αηδόνη. Δηλαδή με το ζόρι επιβιώνει η δεδηλωμένη...

Και διαιρέσουμε μεταξύ τους τις άνω δυο δεδηλωμένες, το αποτέλεσμα μάλλον φαντάζει απογοητευτικό προς το παρόν.

Ήδη μέσα από τα παραπάνω λεγόμενα του κ. Ερντογάν ¨ξεχειλίζει¨ ο ψυχοπαθολογικός παράγοντας της αντεκδίκησης προς οποιοδήποτε αντίπαλο του και μάλιστα με την ευρύτερη έννοια καθ ότι όλους τους υπεναντίους τους θεωρεί προδότες του Έθνους του.

Η φράση του «Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Πενσιλβάνια και στις προεκτάσεις της εντός της χώρας» συνιστά μία απ ευθείας κρούση προς στις ΗΠΑ και τον προστατευόμενο της χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επικερδείς συμμαχίες που είχε αναπτύξει η χώρα.

Επίσης η φράση του «Ο λαός έθαψε στην κάλπη τα χέρια που έβαλαν εναντίον της ανεξαρτησίας του» μας μεταφέρει στο γνωστό περιβάλλον της ιστορικής διαδρομής της Τουρκίας να ¨θάβει τα θύματα της στις εκατόμβες που δημιουργούσε για να επιβιώσει ¨

Τελικά ο κ Ερντογάν χθές συνέστησε στους ψηφοφόρους του να δώσουν ένα ¨οθωμανικό χαστούκι¨στους αντιπάλους του στις κάλπες και πέτυχε έτσι περίτρανη νίκη.

Τους ίδιους οπαδούς ευχαρίστησε με την φράση ¨Προστατεύσατε τον αγώνα ανεξαρτησίας της νέας Τουρκίας.¨

Δηλ. κατά τον κ. Ερντογάν η Τουρκία μέχρι τώρα δεν ήταν ανεξάρτητη χώρα και χρειάζεται επί πλέον αγώνα για την ανεξαρτησία της!!

Τελικά ποια θα είναι η νέα Τουρκία κ. Ερτνογάν;;

Aυτή που θα δίνει ¨νέο-οθωμανικά ¨χαστούκια στους αντιπάλους της υπο την ευρύτερη γεωπολιτική έννοια;

¨¨ Όταν ανέβεις ψηλά και δεν μάθεις να κατεβαίνεις με σύνεση ένα στραβοπάτημα σε στέλνει με πάταγο από εκεί που ήλθες ¨¨ με συμβούλευαν ο παππούς και ο πατέρας μου Μικρασιάτες και οι δύο.

Και οι δύο αυτοί μου έλεγαν επίσης μία φράση που τώρα μπορώ να την καταλάβω καλύτερα ¨¨όταν δείς του τούρκου να ψηλώνει το εγώ σύντομα θα πάρεις το καπέλο σου και θάρθεις κατ εδώ.¨¨

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου