Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το Κράτος ενάντια στο Λαό σε πλήρη ανάπτυξη


Του Άγη Βερούτη

Τις τελευταίες ημέρες ακούω για αμόκ κατασχέσεων λογαριασμών πολιτών και επιχειρήσεων από το κράτος. Φαντάζομαι τον κίνδυνο ενός bank-run τον έχουν σταθμίσει και δεν τον φοβούνται.




Όλοι γνωρίζουν πως οι φόροι είναι παραπάνω από εκείνους που οι πολίτες μπορούν να πληρώσουν. Έτσι τα τζιμάνια του Στουρνάρα έχουν καταστήσει 2,6 εκατομμύρια πολίτες ληξιπρόθεσμους.

Με αντισυνταγματικές οφειλές που αδυνατούν οι περισσότεροι πολίτες να πληρώσουν, ιδίως εκείνοι της παραγωγικής οικονομίας που έχει συνθλιβεί υπό το βάρος του κράτους, τα κόμματα του Πελατειακού Τόξου δίνουν την τελευταία τους μάχη για ολική καταστροφή της παραγωγικής οικονομίας. 

Αν περιμένουν κάποιοι ότι από τώρα ως τις εκλογές του Μαίου θα ξεχάσουν αυτοί οι 2,6 εκατομμύρια πολίτες και οι φίλοι και οι οικογένειές τους τις αυθαίρετες χρεώσεις του κράτους εναντίον του Λαού, μάλλον αυτοϊκανοποιούνται.

Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στουρνάρα ήταν θανάσιμο, αλλά ευτυχώς απετράπη από τον κανονισμό της βουλής. 

ΚΑΝΕΙΣ δεν υπάρχει στο δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ που να του προσφέρει περισσότερες ψήφους από όσους του στέλνει ο Στουρνάρας με την αψυχολόγητη καταδίωξη οτιδήποτε ρευστότητας υπάρχει. Και αυτά (μπεεε) παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται να αυξήσει τη φορολόγηση.

Από την άλλη, κόμματα όπως η Δράση, που ευαγγελίζεται λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος, περνάνε απαρατήρητα από το εκλογικό σώμα, ίσως με τη συνδρομή της σιωπής των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης που στηρίζουν το Πελατειακό Τόξο στο κοινοβούλιο.

Τελικά ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό ξανά και ξανά. 
Μαντέψτε.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου