Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η πυραμίδα Δύναμης Εναντίον Χίτλερ


Τουλάχιστον τρεις ήταν εκείνες οι ομάδες μάγων που προσπάθησαν να σκοτώσουν τον Χίτλερ με τις δυνάμεις τους. Η πρώτη είχε συγκροτηθεί από τη γυναίκα που μύησε τον Gerald Gardner (πατέρα της Wicca) στην παραδοσιακή witchcraft, την Dorothy Clutterbuck.




Για μεγάλο διάστημα η ύπαρξη της Clutterbuck -ή της γερόντισσας Dorothy όπως χαριτωμένα την αποκαλεί στα κείμενά του ο Gardner- αμφισβητούνταν από αρκετούς συγγραφείς. Πολλοί θεωρούσαν ότι αυτή η αριστοκρατική φιγούρα ήταν τόσο αληθινή όσο και εκείνη της Anna Sprengel για το Τάγμα της Χρυσής Αυγής!
Οι μελέτες όμως της Doreen Valiente απέδειξαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η...
Dorothy ήταν υπαρκτό πρόσωπο και ότι, όπως όλα έδειχναν, γεννήθηκε στην Ινδία του 1880, στην πλούσια οικογένεια των Thomas και Ellen Clutterbuck.
Όταν η Clutterbuck επέστρεψε στην Αγγλία, μυήθηκε και η ίδια στα παραδοσιακά συστήματα της μαγείας, ενώ σχημάτισε ένα coven, μυστικό στην αρχή, καθώς τη συγκεκριμένη εποχή -και τουλάχιστον μέχρι το 1951- υπήρχαν αυστηρές νομοθεσίες που απαγόρευαν τη μαγεία!
Το 1940, όταν η Γαλλία πέφτει στα χέρια των Ναζί και η Βρετανία μοιάζει να αποτελεί τον αμέσως επόμενο στόχο, το coven της Dorothy συγκαλεί σε μυστική συνάθροιση όλες τις μαγικές ομάδες της χώρας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η δημιουργία μιας συλλογικής μαγικής δύναμης η οποία θα οδηγούσε τον Χίτλερ στο θάνατο.
Η προσπάθεια, που ονομάστηκε Επιχείρηση Πυραμίδα της Δύναμης (Operation Cone of Power), πραγματοποιήθηκε ένα βράδυ στο New Forest. Σ’ αυτή συμμετείχαν μάγοι και μάγισσες από όλη την Αγγλία, οι οποίοι, σχηματίζοντας ένα μεγάλο κύκλο, έψελναν και χόρευαν εκστατικά ώστε να σχηματιστεί μια αρκετά ισχυρή δίνη δύναμης.
Η διαδικασία επαναλήφτηκε τέσσερις φορές μέσα στο ίδιο βράδυ, μέχρις ότου οι γηραιότεροι μάγοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια λόγω εξάντλησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αργότερα ο Gardner, η εργασία αυτή ήταν τόσο δύσκολη, που αρκετοί από τους μάγους που συμμετείχαν πέθαναν λίγες μόλις μέρες μετά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου