Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Για θερμά νερά στο Αιγαίο γράφουν οι Τούρκοι


Συνεχίζει η Άγκυρα να μας ''πάει πακέτο'' με την Συρία εμφανιζόμενη διαμαρτυρόμενη ότι ειτε ελληνικά είτε συριακά (ή και από τις δύο χώρες) εγκλωβίζουν αεροσκάφη της.




Οι λόγοι είναι προφανείς: Να έχει βγει ''από πάνω'' αν άτι συμβεί, ενώ είναι αυτή που -όπως αποδεικνύεται από τις υποκλοπές- ετοιμάζει προσεκτικά προβοκάτσιες σε επίσημα κυβερνητικά όργανα με συμμετοχή υπουργών!

Σήμερα λοιπόν η εφημερίδα Cumhuriyet και με τον τίτλο «Θερμάνθηκαν τα νερά στο Αιγαίο», γράφει ότι τουρκικό αεροσκάφος, που εκτελούσε ''αναγνωριστική πτήση'' στο Αιγαίο, εγκλωβίστηκε από δύο ελληνικά F- 16. Σε τέτοιες περιπτώσεις, γράφει, ο πιλότος του αεροσκάφους έχει τη δυνατότητα, με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού, να ρίξει το (εγκλωβισμένο) αεροπλάνο.

Το τουρκικό αεροσκάφος παρενοχλήθηκε,υποστηρίζουν οι πηγές της εφημερίδας, δήθεν στο διεθνή εναέριο χώρο, και ότι αυτό έγινε εφτά (7) φορές σε διάρκεια 96 δευτερολέπτων!

Τα συριακά αντιαεροπορικά

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται από την άλλη, ότι τουρκικά αεροσκάφη, χθες, εγκλωβίστηκαν από συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων SA-2, SΑ-5 και SA-8 εγκατεστημένα στη Συρία.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου