Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η ψήφος-μήνυμα του Γ. Παπανδρέου

Ο Σαμαράς διέγραψε τον Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά ο Βενιζέλος δεν μπορούσε να διαγράψει τον Γ. Παπανδρέου… Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέγραψε ηχηρά τη διαφωνία του καταψηφίζοντας το άρθρο 2 του νομοσχεδίου που αφορά στις τράπεζες. 




Η κίνηση αυτή του Γ. Παπανδρέου είναι πολυσήμαντη και ξυπνάει όλους τους εφιάλτες στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Πρώτα απ” όλα, η επιλογή των ρυθμίσεων για τις τράπεζες ως εδάφους της διαφωνίας έχει μια προφανή σύνδεση με την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μεγάλη φασαρία ακριβώς με βάση τις ρυθμίσεις για τις τράπεζες και με την πρόταση μομφής κατά του κ. Στουρνάρα. Ο «συμβολισμός» αυτός ξυπνάει τους φόβους των Βενιζέλου και Σαμαρά για ανοιχτή «ανταρσία» του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ ύστερα από τις εκλογές του Μαΐου. 

Τι διαστάσεις θα μπορούσε να προσλάβει μια τέτοια «ανταρσία»; Πολλοί φοβούνται δύο πιθανές μείζονες εξελίξεις: Είτε την αυτομόληση αριθμού βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την κυβερνητική πλειοψηφία στο «στρατόπεδο του εχθρού» (ΣΥΡΙΖΑ) είτε την ανατροπή του κ. Βενιζέλου από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και την αλλαγή πλεύσης του κόμματος συνολικά. Θεωρούν μάλιστα βέβαιο ότι ένα από τα δύο θα συμβεί εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις για εκλογική επίδοση του ΠΑΣΟΚ στα επίπεδα 5-7% στην ευρωκάλπη. 

Εννοείται ότι και στις δύο περιπτώσεις, η πτώση της κυβέρνησης και η άμεση προσφυγή στις κάλπες είναι βέβαιη… 

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, λέει η γνωστή ατάκα. Και σίγουρα μεταξύ Γ. Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου μόνο εκδικητικά συναισθήματα υπάρχουν πλέον… 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου