Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Είκοσι χρόνια ετοίμαζαν πραξικόπημα στην Ουκρανία οι ΗΠΑ

Αυτό υποστηρίζει ο πρώην πράκτορας των ΗΠΑ Σκοτ Ρίκαρντ μιλώντας στο δίκτυο Russia Today, εκτιμώντας ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εργάζονταν πάνω στο σενάριο των σημερινών εξελίξεων επί τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και έχουν ξοδέψει τεράστια χρηματικά ποσά.




«Μόνο από την Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ ξοδεύτηκαν περί τα 5 δισ. δολάρια, ενώ η χρηματοδότηση παρόμοιων προγραμμάτων έχει γίνει και από τον Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει ξοδέψει τα τελευταία 30 χρόνια πάνω από 10 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Ρίκαρντ.

Ο Αμερικανός πρώην πράκτορας εκτίμησε την ίδια στιγμή ότι οι περισσότερες δυτικές χώρες εξεπλάγησαν και δεν περίμεναν αποφασιστικές ενέργειες από ρωσικής πλευράς.

«Ανέμεναν με βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα απογοητευθεί, καθώς η Μόσχα συνεργαζόταν πολύ στενά με τον Γιανουκόβιτς. Ο Πούτιν στη δεδομένη κατάσταση έκανε μια πολύ δυνατή στρατηγική κίνηση, λέγοντας ότι οχυρώνεστε πίσω από την πλάτη μας, χειραγωγείτε κυβερνήσεις και ανεβάζετε στην εξουσία συμμορίτες. Σε κάθε περίπτωση οι Αμερικανοί ετοιμάζονταν κοπιωδώς 20 χρόνια γι' αυτήν την επιχείρηση. Όλα ήταν σχεδιασμένα εκ των προτέρων», διαπίστωσε ο εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφαλείας.

Ο πρώην πράκτορας, πάντως διαπιστώνει επίσης ότι μόνο μερικές φορές κατέστη δυνατό να συγκεντρωθεί πλήθος 500 χιλιάδων πολιτών, παρά το ότι ο πληθυσμός της Ουκρανίας είναι περίπου 50 εκατομμύρια, αριθμός όχι και τόσο μεγάλος τελικά, αν υπολογίσει κανείς ότι εργάζονταν γι' αυτό επί 20 χρόνια, λίγα μόλις χρόνια αργότερα από την εποχή, που η Δύση υποσχόταν στον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ότι δεν πρόκειται να μετακινήσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ούτε ίντσα ανατολικότερα...


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου