Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Εκπαιδεύονται τζιχαντιστές για να δράσουν στην Δύση

Η Συρία αποτελεί -πλην των άλλων- και ένα καλό σχολείο για εκπαίδευση φονταμενταλιστών ισλαμιστών, οι οποίοι θα κληθούν να δράσουν εναντίον δυτικών στόχων.




Είναι ενθαρρυντικό όμως το γεγονός, ότι έστω και αργά, οι δυτικές χώρες αντελήφθησαν την παγίδα της άνευ ελέγχου δράσης ισλαμικών κέντρων, και άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα.

Από την Βρετανία και την Δανία, έως και τις βαλκανικές χώρες -εκτός της Ελλάδος, που έχει πληγεί από το σύνδρομο της δήθεν προοδευτικότητας- απαγορεύουν σε μουσουλμάνους υπηκόους τους ή και διαμένοντες, να επισκεφθούν θέατρα συγκρούσεων, όπου ο ρόλος των τζιχαντιστών μισθοφόρων είναι καίριος.

Μπορεί να μη έχουμε πληροφορίες περί του αριθμού των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών που υπηρετούν το τζιχάντ -και όσες πληροφορίες αν έχουν οι μυστικές υπηρεσίες είναι άχρηστες, αφού δεν ενδιαφέρουν την Πολιτεία, όπως αποδεικνύει η καθημερινή πρακτική-, πρόβλημα όμως είναι και οι τζιχαντιστές των Βαλκανίων, οι οποίοι επιστρέφοντες στις χώρες τους θα αποτελούν εστία ταραχών για όλη την περιοχή.

Το Βαλκανικό Περισκόπιο -που ομολογουμένως επιλέγει με προσοχή τις ειδήσεις που μεταφράζει- μεταφέρει από την εφημερία "Αλ Ουατάν" της Συρίας, η οποία επικαλείται εκθέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, την ύπαρξη μακροπρόθεσμου σχεδίου της "Αλ Κάιντα", που σκοπεύει στη δημιουργία φυτώριων τρομοκρατών στη Συρία, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν σε χώρες της Δύσης.

Επιπροσθέτως, και το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena, αναφέρεται στην έκθεση της CIA και συγκεκριμένα στο κείμενο του John Brennan: «Φοβόμαστε ότι η Αλ Κάιντα θα προβεί σε χρήση, στο συριακό έδαφος, στρατολόγησης ατόμων, όχι μόνο για να προβαίνουν σε επιθέσεις στο εσωτερικό της Συρίας, αλλά χρησιμοποιώντας τη Συρία ως εφαλτήριο».

Ιδιαιτέρως ανησυχητική είναι η έκθεση της αλβανικής Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (SHISH), συμφώνως προς την οποία Αλβανοί τζιχαντιστές μάχονται στη Συρία, όχι όμως στο πλευρό της αντιπολίτευσης, αλλά με ομάδες, τις οποίες ο ΟΗΕ έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές.

Ήδη, η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων ξεκίνησε έρευνα και υπέβαλε μηνύσεις εναντίον 13 Αλβανών υπηκόων. Οι Αλβανοί αυτού μάχονται στη Συρία με μια ομάδα που είναι επικεφαλής ο Λαβντίμ Μουχατζέρι από το Κατσάνικου του Κοσόβου, ο οποίος είναι γνωστός ισλαμιστής που πολεμά για τζιχάντ στην Συρία.

Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η έρευνα του Σταύρου Τζίμα στην εφημερίδα Καθημερινή, με θέμα τους τρόπους στρατολόγησης Αλβανών μουσουλμάνων για να πολεμήσουν στην Συρία. Σε τηλεοπτική εκπομπή εμφανίστηκε, ο 75χρονος Αλβανός Ντιουλμπέρι Σούλι, ο οποίος δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ο ιμάμης τού κατέστρεψε την οικογένεια. Στις 24 Οκτωβρίου εξαφανίστηκε από το σπίτι του ο γιος του μαζί με την γυναίκα του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Ο ίδιος ο Σούλι είναι ένας χαμηλών τόνων, ήπιος μουσουλμάνος, ο γιος του όμως «ήταν πολύ θρήσκος» και τελούσε υπό τη θρησκευτική επιρροή του σκληροπυρηνικού ιμάμη των Τιράνων Αμπτουραχίμ Μπάλα, που έχει ήδη συλληφθεί από την αλβανική αστυνομία και κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Μπάλα ανακρίνεται από την Αστυνομία, η οποία ερευνά τον ρόλο του στη στρατολόγηση Αλβανών μουσουλμάνων και την προώθησή τους στη Συρία για επάνδρωση εξτρεμιστικών ισλαμικών οργανώσεων που πολεμούν εναντίον του Ασαντ. Μαζί του έχουν συλληφθεί σε εφόδους της αντιτρομοκρατικής, στα Τίρανα, το Πόγραδετς και το Λιμπράτζι άλλα 13 άτομα, μεταξύ αυτών και δύο ακόμα ιμάμηδες.

Οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες, που παρακολουθούσαν τους υπόπτους επί εννέα μήνες, φέρονται να εντόπισαν ακόμα και αποδείξεις αποστολής εμβασμάτων μέχρι και 1.000 ευρώ, που προφανώς προορίζονταν για όσους πήγαιναν στη Συρία, ενώ βρήκαν σε σπίτι και τζαμιά μαγνητοσκοπημένες εκκλήσεις για τζιχάντ στη Συρία στις οποίες έπλεκαν το εγκώμιο του Μπιν Λάντεν.

Η στρατολόγηση γίνεται σε κάποια από τα 650 περίπου νόμιμα τζαμιά και τα δεκάδες άλλα που «φυτρώνουν» παράνομα σε πόλεις και χωριά της Αλβανίας, πολλά εξ αυτών με την αθέατη οικονομική ενίσχυση χωρών όπως η Σαουδική, Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ.

Με την Αλβανία θα υπάρξει και άλλο πρόβλημα. Μετά από συμφωνία της αλβανικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ, τον περασμένο Μάρτιο η Αλβανία ανέλαβε να φιλοξενήσει στο έδαφός της περίπου 200 μεταμελημένους (;) μουτζαχεντίν της ιρανικής οργάνωσης Mujahedin-eKhala, που είχαν συλληφθεί στο Ιράκ.

Αφού κρατήθηκαν επί ένα διάστημα σε στρατόπεδο της Βαγδάτης και εν τω μεταξύ το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αφαίρεσε τη συγκεκριμένη οργάνωση από τον κατάλογο των τρομοκρατικών, αφέθηκαν ελεύθεροι να ζήσουν επί ένα διάστημα στην Αλβανία.

Θα προσθέσω τέλος, πως οι εκπαιδευμένοι και συνηθισμένοι στην αγριότητα των συγκρούσεων Αλβανοί τζιχαντιστές, όταν επιστρέψουν, δεν θα έχουν πρόβλημα να διαβούν τα ελληνικά σύνορα.

Ο Μακεδών


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου