Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Οικογένεια Monsanto: δουλέμποροι και ιδιοκτήτες δούλων


Η οικογένεια Monsanto ήταν δουλέμποροι και ιδιοκτήτες δούλων

Ακολουθούν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για την εβραϊκή οικογένεια Monsanto που είναι ιδιοκτήτες της μεγαλύτερης εταιρείας βιοτεχνολογίας, της Monsanto.


Η εβραϊκή οικογένεια Monsanto απο την Λουιζιάνα απαρτίζοταν απο τους Benjamin, Isaac, Manuel, Eleanora, Gracia and Jacob. Έκαναν συχνές αγορές μαύρων για δούλους συμπεριλαμβανομένων 12 το 1785, 13 και 31 αντίστοιχα το 1787 και 80 το 1768.

Ο Benjamin πούλησε την «Babet» μια μαύρη γυναίκα, στον Franco Cardel. Ο Μάνουελ πούλησε 2 μαύρους απο την Γουϊνέα με τα ονόματα "Polidor" και "Lucy" στον James Saunders για 850 δολάρια σε ασήμι.

Ως άτομα ήταν ιδιοκτήτες Αφρικανών που τα ονόματά τους ήταν "Quetelle," "Valentin," "Baptiste," "Prince," "Princess," "Ceasar," "Dolly," "Jen," "Fanchonet," "Rozetta," "Mamy," "Sofia," και πολλά άλλα.

Ο Ισαάκ πολλές φορές υποθήκευσε 4 απο αυτούς όταν βρέθηκε σε οικονομική δυσχέρια. Ο Benjamin Monsanto απο το Natchez, του Μισσισιπή έκανε τουλάχιστον 6 συμβόλαια για πώληση σκλάβων του που θα γινόταν μετά τον θάνατό του.

Διαβάστε εδω στα αγγλικά την υπόλοιπη ιστορία για τις δουλεμπορικές δραστηριότητες της οικογένειας Monsanto.

Η εταιρεία Monsanto ιδρύθηκε απο τον Ιππότη της Μάλτας John F. Queeny και την εταιρεία χρηματοδότησε ο πατριός του Queeny, ο Εβραϊκής καταγωγής Emmanuel Mendes de Monsanto, ο οποίος χρηματοδοτούσε και φυτείες ζάχαρης στο Vieques, Puerto Rico και είχε βάση στο St. Thomas στις Danish West Indies.

Το όνομα «Monsanto» προέρχεται απο Εβραίους της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου