Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ" ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Τα 180 πρόθυμα περιστέρια και οι μαύρες βαλίτσες


Από την Ιόλη Πιερίδη
Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας με ένα χαμόγελο-αλά Γιάννου Παπαντωνίου-στα χείλη του συναγελάζεται με τους εγχώριους βιομηχάνους, η μεγαλύτερη επιχείρηση εξαγοράς βουλευτών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφερόμαστε στην προσπάθεια εξεύρεσης της "προεδρικής πλειοψηφίας" των 180 βουλευτών που θα επιτρέψει στη συγκυβέρνηση να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή!
Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για σχεδιαζόμενο πραξικόπημα αλλά σε ένα ακροατήριο που καθημερινά εκπλήσσει με την παθητικότητά του μάλλον τα λόγια είναι περιττά.
Ειδικά όταν ακούς τον χαμογελαστό Τσίπρα να δηλώνει ότι θα μπορούσε να συγκυβερνήσει εάν υπήρχε αλλαγή ηγεσίας σε κόμματα τύπου ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑΣ. Δηλαδή αν στη θέση του Βενιζέλου ήταν η Φώφη Γεννηματά, θα μπορούσε ο Τσίπρας να καταπλήξει τους ψηφοφόρους του συγκυβερώντας με το βαθύ ΠΑΣΟΚ το οποίο στην τελική δεν έπαψε ποτέ να κυβερνά.
Τέλος πάντων, το άγχος των ολιγαρχών είναι να εξημερώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ δια του εκμαυλισμού του χρήματος. Ήδη κυκλοφορούν αστικοί μύθοι που θέλουν κεντρικά στελέχη της Κουμουνδούρου με εντυπωσιακούς "λογαριασμούς" στους οποίους τα μηδενικά προστέθηκαν σχετικά πρόσφατα. Και εξακολουθούν.
-Μόνο με τον Μπόμπολα δεν τάχει βρει ο ΣΥΡΙΖΑ...
ακούγεται όλο και πιο συχνά τελευταία.
Ίσως γιατί με τον Μπόμπολα τα έχει βρει το οικονομικό επιτελείο της παρούσας κυβέρνησης σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου κορυφαίου υπουργού, ο οποίος δεν αισθάνεται ουδεμία αναστολή με την συγκεκριμένη παραδοχή.
Για κακή μας τύχη οι σφαγμένοι σαν αρνιά πολίτες της Ουκρανίας μοιάζουν τόσο μακρινό σενάριο για τους κλιματιζόμενους πισινούς της εξουσίας οι οποίοι πολύ σύντομα και καθώς θα φθάνουν στους παραλήπτες τα εκκαθαριστικά της Εφορίας θα βρεθούν μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο ξέσπασμα λαικής οργής-δίχως ορατή έξοδο κινδύνου.
Το "ατύχημα" σ΄ αυτή την περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποδώσει την πραγματικότητα εκτός κι αν προσθέσεις τον επιθετικό προσδιορισμό πυρηνικό.
Η επιπολαιότητα κυβερνώντων και αξιωματικής αντιπολίτευσης κραυγαλέα.
Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στην υπόθεση της χαμένης πατρίδας-εν έτει 2014-που ακούει στο όνομα Θράκη.
Η Θράκη είναι μόνο η αρχή καθώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας βιάζεται να επιβεβαιώσει το ρηθέν της κας Άννας Ψαρούδα Μπενάκη.
Η στιγμή πάντως που η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο δεν μοιάζει να απέχει πολύ...
Χαρακτηριστικό της αμηχανίας του πολιτικού προσωπικού είναι το πατατράκ που προκαλεί στον Σαμαρά η πίεση του μηντιακού υποκόσμου καθώς και του Βενιζέλου σε παράδοση άνευ όρων με έναν ανασχηματισμό παρωδία για να αποκατασταθούν πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στους οποίους ο σημερινούς αρχηγός του κόμματος έχει υποσχεθεί υπουργικές λιμουζίνες.
Ο πρωθυπουργός σύρεται εκβιαζόμενος σε έναν ανασχηματισμό. Όταν οι πρωθυπουργοί χάνουν την ισχύ τους αναλαμβάνει δράση το μηντιακό παρακράτος.
Ο μετεκλογικός Σαμαράς αρχίζει να θυμίζει τον αμήχανο, αδύναμο και παραδομένο Παπανδρέου των Καννών.
Σε λίγο θα αρχίσουν και τα ψυχολογικά του προφίλ στις εφημερίδες του είδους.
Καλό θέαμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου