Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Τι τρως, βρε Έλληνα; Πας καλά;


Παρά την κρίση και τη μειωμένη αγοραστική δύναμη του ελληνικού νοικοκυριού οι εισαγωγές κρέατος σημείωσαν ελάχιστη μείωση (της τάξης του 2,75% σε σχέση με το 2012). Ο λόγος είναι απλός: η Ελλάδα δεν παράγει το κρέας που καταναλώνει και γίνεται συνέχεια εισαγωγή.




Όμως σε ένα δημοσίευμα στο περιοδικό Meat News, τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ που παραθέτει είναι άκρως ανησυχητικά, τόσο για την οικονομία, όσο και για την υγεία. 

Με βάση αυτά τα στοιχεία το 2013 στη χώρα μας εισήχθησαν 420,5 χιλιάδες τόνοι κρέατος όλως των ειδών, συνολικής αξίας 1,105 δισ. ευρώ. Μάλιστα, ποσοτικά, οι εισαγωγές παρουσιάζονται ελάχιστα αυξημένες σε σχέση με το 2012.

Όμως το "διαφορετικό" είναι η στροφή σε φθηνότερα κομμάτια κρέατος. Οι μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος που εισάγονται αφορούν χοιρινό κρέας, ενώ αυξημένες είναι και οι εισαγωγές πουλερικών. Αύξηση παρουσιάζουν και οι εισαγωγές αιγοπρόβειου κρέατος, ενώ αντίθετα υπάρχει μια μείωση στις εισαγωγές βόειου κρέατος, το οποίο είναι πιο ακριβό.

Αλλά, δείτε όλα αυτά αναλυτικά: 

Για το [1] ας πούμε ότι ευθύνονται οι πολιτικές των κυβερνήσεων μας, που στη χώρα αυτή που ζούμε, αντί να έχουμε δικά μας αιγοπρόβατα κάνουμε εισαγωγή.

Για τα [2] και το άκρως ανατριχιαστικό [3], η ευθύνη βαρύνει απολύτως τον καταναλωτή.

Τι έγινε, ρε Έλληνα, προτιμάς να φας σκατοκρέας από το να μην φας κρέας; "Παρασκευάσματα και κονσέρβες κρεάτων, παραπροϊόντων σφαγίων ή αίματος (εκτός από λουκάνικα, σαλάμια κλπ)!!!

Πως άφησες τον εαυτό σου να καταντήσει έτσι; Όταν η Μεσογειακή διατροφή κάνει το γύρο του κόσμου και μαζεύει επαίνους και βραβεία, την εφαρμόζει η ίδια η παγκόσμια ελίτ, εσύ απέκτησες εξάρτηση από το κρέας! Κρέας να 'ναι κι ό,τι να 'ναι! Και να μπαίνει στην καθημερινή διατροφή, με όλα του αντιβιοτικά, τις ορμόνες και τη χημική επεξεργασία, φτάνει να γεύεσαι σάρκα! 

Όσοι ψάχνετε τη μιζέρια μας στα χρόνια του μνημονίου, κάντε ένα γκελ πίσω, και πηγαίνετε στα χρόνια τα... "καλά", που έδεναν τους σκύλους με τα λουκάνικα. Με τα ΙΔΙΑ λουκάνικα, έδεσαν και το βιωτικό επίπεδο του Έλληνα, τον έκαναν να πιστέψει πως τρώγοντας κρέας κάθε μέρα "αναβαθμίστηκε" και τώρα νιώθει μίζερος να το κόψει, αλλά όχι μίζερος να του κατεβάσει την ποιότητα στα τάρταρα!!!

Μετά... πάει και ψηφίζει, με όλο το χημικό και τις ανάλογες τοξίνες και ορμόνες στον εγκέφαλο...

Δεν πειράζει. Αφήστε τα ωραία όσπρια και τα λαχανικά, τις παραδοσιακές πίτες και τις υπέροχες σαλάτες και τα γεμιστά να τα φάνε οι ξένοι κι εσείς φάτε delivery  και μπιφτέκια από τα Mc Donalds...

Την παγκοσμιοποίηση μου μέσα!!!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου