Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

KATI ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Συγνώμη λάθος… Δεν είναι τίτλος κάποιας κωμωδίας…. Είναι δυστυχώς η επικεφαλίδα που αποτυπώνει το πώς διοικείται αυτή η χώρα.  Και βέβαια το...




λάθος είναι η εύκολη λύση για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.  Συγνώμη λάθος, πέθανε ο ασθενής…  Τεράστια ανακούφιση τα λόγια αυτά του γιατρού προς κάποιον που έχασε από ιατρικό λάθος τον δικό του άνθρωπο!  Έτσι και η κυβέρνηση.  Λάθος! Τι να κάνουμε;  Προφανώς όμως αγνοούν οι πολιτικοί αστέρες (αστέρες όχι με την έννοια της ικανότητας αλλά γιατί βρίσκονται σε άλλο …γαλαξία, ούτε καν χώρα!!!) την περίφημη ρήση ενός πραγματικού πολιτικού, του Τζων Κέννεντυ που είχε πει ότι «ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν προτιμήσουμε να μην το διορθώσουμε».                                                  
Στον τόπο μας τα «λάθη» διορθώνονται όταν πιαστεί κάποιος με την γίδα στον ώμο… Αλλιώς, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, την Βουλή για παράδειγμα όπου ψηφίζονται τέρατα και σημεία, δεν αναγνωρίζεται κανένα λάθος!!! Κλασσικό παράδειγμα η τελευταία περίπτωση με την τροπολογία που πέρασε με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με την οποία το κακούργημα δημοσίου υπαλλήλου, υπαλλήλου ΜΚΟ, κρατικού λειτουργού κλπ για διασπάθιση δημόσιου χρήματος μετατρέπεται σε πλημμέλημα.   Και δεν πάει να λέει ο κ. Τζαβάρας, ο νεοδημοκράτης βουλευτής ότι ντρέπεται που το ψηφίσαμε, ο Μπάμπης (ο κ. Αθανασίου, ο πρώην δικαστικός λειτουργός και νυν υπουργός της δικαιοσύνης) του απάντησε «έχεις δίκαιο εκ παραδρομής μπήκε»…  Και φυσικά εκ παραδρομής, περνώντας από πέντε σημεία ελέγχου θα αθωωθούν κάποιοι επίορκοι, μιζαδόροι, τρέχα γύρευε τι άλλο μπορεί να αποδειχθεί ότι ήταν!!!
 Για να καταλάβει κανείς πόσο «βιτρίνα» είναι τα όσα πράττουν στην κυβέρνηση και στα αρμόδια όργανα θα αναφέρουμε ένα μικρό παράδειγμα.  Σάλος έγινε αυτές τις ημέρες με την κλοπή των καυσίμων από την βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο.  Υπολογίζεται ότι τα αεροπορικά καύσιμα που κλάπηκαν είναι μεταξύ 36.000 και 50.000 λίτρων.  Την υπόθεση ανέλαβε το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ όπου και διαλεύκανε την υπόθεση.  Ωραία και καλά.  Μια άλλη υπόθεση με καύσιμα, του 6ου Στόλου στην Σούδα, τον Ιούνιο του 2013, την είχε αναλάβει το ΣΔΟΕ. Έμαθε ποτέ κανείς κάτι για την υπόθεση αυτή…  Τι έγινε;  Άκρα του τάφου σιωπή…  Γιατί άραγε;  Από την άλλη κοντεύει να πιάσει μούχλα μια άλλη υπεξαίρεση καυσίμων, 10.000 λίτρων αυτή την φορά, από την Πυροσβεστική Ακαδημία.  Η ΕΔΕ που διεξάγεται έχει πιάσει… ρίζες, τόσα χρόνια τώρα!!!  Μόνο καρπούς δεν έχει βγάλει….  Στην περίπτωση αυτή δεν ανακατεύτηκε ούτε το Εσωτερικών Υποθέσεων, ούτε το ΣΔΟΕ, ούτε τίποτα.  Και μάλιστα προσφάτως διαβάσαμε και ένα καινούργιο δημοσίευμα που αναφέρεται και πάλι σε «απώλεια» (κλοπή είναι αλλά το γράφουμε κομψά…) καυσίμων από το Πυροσβεστικό Σώμα και συγκεκριμένα στις υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου!!! 
Προφανώς η Πυροσβεστική ανήκει σε κάποιο άλλο κράτος, για αυτό και δεν αναλαμβάνουν να ξεκαθαρίσουν το τι συμβαίνει οι αρμόδιες υπηρεσίες όπως το ΣΔΟΕ, των Εσωτερικών Υποθέσεων κλπ.  Έτσι διαιωνίζεται ότι τυχόν σάπιο υπάρχει στο πολύπαθο και αμαρτωλό αυτό Σώμα.  Το πόσο αμαρτωλό είναι θα το δείξουν οι δικαστικές αποφάσεις για όλες τις διώξεις που εκκρεμούν αυτή την στιγμή.  Μάλλον έχει κάποιο καθεστώς ανεξαρτησίας το ΠΣ σε στυλ Αγίου Όρους ή Βατικανό!!! Για αυτό προάγονται υπόδικοι αξιωματικοί, για αυτό γίνονται τα μύρια όσα με τα μισθωμένα ελικόπτερα…  Γιατί κάποιος υπεύθυνος πολιτικός προϊστάμενος ξέρετε τι θα έκανε το ολιγότερο;  Θα διέταζε ενδελεχή έλεγχο σε όλες τις μονάδες πχ για τα καύσιμα που έχουν καταναλωθεί από το Σώμα…  και τότε θα βλέπαμε τα αποτελέσματα…  Και φυσικά με το πρώτο κρούσμα διαφθοράς κλπ θα «έκοβε κεφάλια»… 
Αλλά τα καύσιμα μας μάραναν;  Εδώ βγαίνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την Ελλάδα και γράφει τα μύρια όσα αρνητικά και η είδηση περνά στα μέσα των ολιγαρχών σε μονόστηλα.  Εδώ βγαίνει η εφημερίδα Wall Street Journal με τίτλο: «Πού είναι η συγγνώμη του Δ.Ν.Τ προς την Ελλάδα;» με αφορμή την συγγνώμη που ζήτησε η Κριστίν Λαγκάρντ την προηγούμενη εβδομάδα από την Βρετανία, και εδώ δεν μιλά κανείς.  Αντιθέτως βγαίνει ο κ. Τόμσεν και συνεχίζει τις απειλές νέων μέτρων αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις!  Ποιες μεταρρυθμίσεις;  Αυτές στις οποίες τα έχουν κάνει θάλασσα;  Με τις μειώσεις των μισθών, τα γάλατα, το ψωμί, τις τιμές των τροφίμων; 
Ο κυβερνητικός θίασος ένα πράγμα έχει στο μυαλό του και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από το πώς θα την σκαπουλάρει!!!  Ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει η ώρα που θα πληρώσει το τίμημα.  Το πρόβλημα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι οικονομικό.  Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η πνευματική πενία που υπάρχει.  Η έλλειψη πνευματικών, πολιτικών ταγών που θα βοηθούσαν αυτό το κράτος και την κοινωνία να ορθοποδήσει.  Μάλιστα διαβάσαμε ένα δημοσίευμα του πολύ καλού ομογενειακού blog pappaspost.com που αναφερόταν στην βοήθεια που προσέφεραν οι Έλληνες προς τους Εβραίους στην διάρκεια των διώξεων τους από τον Χίτλερ.  Οι δικοί μας εδώ υπογράφουν ότι επιβάλλει η Τρόικα και αδιαμαρτύρητα…  Όταν ο ναζί Γερμανός στρατηγός Στροπ απείλησε τον τότε Αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, για την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε στον Χίτλερ για την διώξεις των Εβραίων (ο μοναδικός Ευρωπαίος θρησκευτικός ηγέτης που είχε την τόλμη να το πράξει) ότι θα τον τουφεκίσει, η απάντηση του Δαμασκηνού ήταν ότι «οι ιεράρχες της Ελλάδες δεν τουφεκίζονται, απαγχονίζονται…  Παρακαλώ να σεβαστείτε την παράδοση…»!!!  
Να γιατί μας μισούν …κάποιοι….  Να γιατί δεν θα σηκώσουμε κεφάλι όσο δεν έχουμε Δαμασκηνούς αλλά Ιερώνυμους, Σαμαράδες, Βενιζέλους, και άλλους πολλούς!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου